Talkage i marengs med vaniljecreme og bær

Cheesecake m. blommekompot

Er den ikke bare fin?

Den fineste cheesecake, der faktisk slet ikke er så svær at lave!

Ingredienser til 1 cheesecake til ca. 10-12 personer: 

Jeg bruger en springform på ca. Ø22 og evt. silikoneformene: “Silikomart Eclipse 100” og “Silikomart tourbillon 100

Blommekompot: 

  • 6 blommer
  • 2,5 blade husblas
  • 100g sukker
  • 1/2 dL vand

Fremgangsmåde

1) Kom husblassen i en skål koldt vand i ca. 10 min.

2) Kom blommer (skåret i mindre stykker), vand og sukker i en gryde og kog det op indtil blommerne er helt udkogte. Tilsæt det udblødte husblas og rør det ud.

3) Blend blommeblandingen til en glat kompot.

4) Kom kompotten i de to huller i  “Silikomart tourbillon 100“. Kom formen med kompotten på frys i min. 4-5 timer til kompotten er helt frosset!

Flødeostecreme

  • 3,5 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 130 g flormelis
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1/4 L piskefløde

Fremgangsmåde:

1) Kom husblassen i en skål koldt vand i ca. 10 min.

2) Pisk flødeost, flormelis og citrussaft sammen i en stor skål.

3) Pisk fløden til flødeskum.

4) Tag det udblødte husblas op af vanden og kom det i en lille skål. Kom skålen over et vandbad indtil husblassen er smeltet.

5) Rør 4 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

6) Vend til sidst husblasblandingen forsigtigt sammen med flødeostecremen.

7) Kom lidt af osteblandingen i “Silikomart Eclipse 100“, kom derefter et af de frosne blommekompot stykker ned i. Fyld derefter formen med det resterende osteblandingen og sørg få at få det mast godt ud i alle siderne. Kom formen med osteblandingen på frys i min. 4-5 timer – helst natten over.

Kiksebund

  • 300 g Digestivekiks
  • 150 g ægte smør (ikke smørbart smør)
  • 180 g Ruby chokolade fra Callebaut

Fremgansmåde:

1) Kom digestive i en frysepose og knus dem til krymmel eller blend dem i en mini-blender.

2) Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrymlet. Tilsæt 100g Ruby chokolade.

3) Mas kiksemassen ud i bunden af en springform med bagepapir i bunden.

4) Kom bunden på køl i 1 time. Smelt det resterende ruby chokolade og smør det ud på den afkølede bund. Kom den igen på køl indtil kagen er klar til at blive samlet.

Chokoladekaramel:

  • 70 g sukker
  • 100 mL piskefløde
  • 1 stor spsk. glukosesirup
  • 100 g Ruby chokolade

Fremgangsmåde:

1) Fløden opvarmes i en gryde. Hæld fløden i en skål, og skyld gryden af. Kom nu sukkeret i gryden og smelt det til en karamel under konstant omrøring. Når karamellem bliver gylden, skal den tages af med det samme, så den ikke brænder på.

2) Bland forsigtigt den lune fløde i karamellen under omrøring. Det er vigtigt, at fløden stadig er lun. Tilsæt sirup.

3) Hæld blandingen over chokoladen og rør rundt indtil chokolademassen er jævn.

4) Lad massen køle ned på køkkenbordet til stuetemperatur og sprøjt den ud som du ønsker rundt i kanten, efter kagen er samlet.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Talkage i marengs med vaniljecreme og bær