Snasket brownie med marmor-chokoladelåg og knasende karamelkugler

Cheesecake på kiksebund og bær-jelly top

Herhjemme er den kendt som: “Verdens bedste cheesecake”

Hvis der er en kage, som ofte bliver efterspurgt herhjemme, så er den denne no-bake cheesecake. Heldigvis er den ikke ret svær at lave, så spørger manden eller gæsterne efter den, ja så bliver den lavet!

Ingredienser til 1 stor cheesecake til ca. 20 personer: 

Jeg bruger en høj springform på ca. Ø20 som forhøjes med tykt og gerne højt kageplast.

Kiksebund:

  • 600 g Digestivekiks
  • 300 g ægte smør (ikke smørbart smør)
  • Evt. 200 g hvid chokolade (kan sagtens undværes, men smager fantastisk)

 

Ostecreme:

  • 7 blade husblas
  • 800 g flødeost naturel – OBS: Det skal være stuetempereret og ikke koldt, når det skal bruges!
  • 260 g flormelis
  • 4 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1/2 L piskefløde

 

Bær-jelly: 

  • Frosne bær ca. 500g hindbær, blåbær, jordbær, brombær eller hvilke bær du ønsker.
  • 5 blade husblas
  • 8 spsk. sukker
  • Varmt vand

Fremgangsmåden: 

Kiksebund:

1) Kom digestive i en frysepose og knus dem eller blend dem i en miniblender til det er kikse-krymmel.

2) Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrymlet. Tilsæt eventuelt groft hakket hvid chokolade.

3) Mas kiksemassen ud i bunden og op af siderne på en springform med bagepapir i bunden.

4) Kom bunden i køleskabet mens ostecremen laves.

 

Ostecreme:

1) Kom husblassen i en skål koldt vand i ca. 10 min.

2) Pisk flødeost, flormelis og citrussaft sammen i en stor skål.

3) Pisk fløden til flødeskum.

4) Tag det udblødte husblas op af vandet og kom det i en lille skål. Kom skålen over et vandbad indtil husblassen er smeltet.

5) Rør 2 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

6) Vend til sidst husblasblandingen forsigtigt sammen med flødeostecremen.

7) Kom kageplast rundt i springformen og fordel ostecremen ovenpå den kølige kiksebund i formen, og gør overfladen så glat som muligt. Stil cheesecaken i køleskabet i minimum 3 timer, så flødeostecremen stivner.

8) Lav jelly, mens der nedkøles.

 

Bær-jelly:

1) Kom husblassen i en skål koldt vand i ca. 10 min.

2) Kom de frosne bær og sukker i en gryde og kog det op indtil bærrene er helt smattede.

3) Hæld bær-blandingen igennem en si over en skål. Lad sien stå og dryppe af, indtil der ikke kommer mere saft igennem. Rør rundt i bærrene men mas IKKE bærmassen ned i sien. Det skal være ren saft, der kommer gennem sien, så glazen bliver helt klar og ikke grumset.

4) Kom saften i et målebære. Du skal have 5 dL saft og det betyder formentlig, at du skal tilsætte lidt varmt vand. Tilsæt vand indtil du har de 5 dL.

  • OBS: Du må ikke have mere end de 5 dL, for så kan husblassen ikke stivne det. Skulle du have mere, så hæld det fra.

5) Kom det bløde vredne husblas ned i den varme bær-saft og rør rundt til husblassen er opløst. Hvis husblassen ikke opløser sig, giv da saften en opvarmning.

6) Lad saften køle af på køkkenbordet indtil ostecremen har sat sig. Kom endelig ikke saften i køleskabet, for så vil den begynde at sætte sig.

7) Hæld den stuetempererede saft over den afkølende ostecreme og kom kagen på køl i endnu 3-4 timer eller aller bedst natten over. Nu er den klar til at blive taget ud af springformen og serveret. Du kan evt. pynte med lidt friske bær.

Sidst kagen blev lavet, var til M’s fødselsdag, hvor også den populære OREO-cheesecake blev lavet.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Snasket brownie med marmor-chokoladelåg og knasende karamelkugler