Havregrynskugler

Chewy Chocolate Cake m. skumfiduser og julestokke

Skærmbillede 2015-12-21 kl. 10.44.48

Skærmbillede 2015-12-21 kl. 10.42.40Denne kage er den nye julefavorite herhjemme!

Den er svampet, den har en intens choko/kakao smag, den har skumfiduser og chokolade på toppen, og den har en lille ekstra smag af jul, nemlig crunch af julestokke. Og det ekstra gode er, at kagen kan bruges hele året rundt, da jule-elementet (sukkerstokke) snildt kan fjernes fra kageopskriften.

Ingredienser: (og en springform på ca. Ø22 cm)

  • 180 g usaltet smør
  • 90 g usødet kakaopulver
  • 300 g lys brun muscovadosukker (Kan købes i de fleste større supermarkeder)
  • 2 små æg, let pisket sammen
  • 90 g hvedemel
  • 1,8 dl (180g) mælk
  • 1 vaniljestang

 

Topping:

  • ca. 100 g mini-marshmallows
  • 200 g hvid chocolade
  • 50 g hakkede julestokke (Hvis det ikke er til jul, så skift julestokke ud med mandler, hasselnødder, eller ingenting)

Fremgangsmåde:

1) Smør og kakaopulver røres sammen i en gryde ved medium varme indtil smørret er smeltet og kakaoen ikke danner klumper. Tag gryden af varmen, og rør muscovadosukker, æg, mælk, mel og vaniljekorn i og bland godt sammen.

2) Blandingen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden. Man kan også komme dejen i almindelige forme ovenpå et stykke bagepair (uden bagepapir får man aldrig kagen op af formen).

3) Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 C. I min forholdsvis nye ovn får den 25 min. men ældre ovne skal måske bruge 30 min.

4) Kagen tages ud og der drysses med marshmallows, hakket hvid chokolade og hakkede julestokke.

2015-12-19 17.47.29

5) Kom kagen tilbage i ovnen og bag i 5 min. yderligere.

6) Lad kagen køle helt ned i køleskabet før servering (Lad den gerne stå natten over).

Skærmbillede 2015-12-21 kl. 10.45.08

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Havregrynskugler