Chicken teriyaki (Kylling teriyaki)

Hvis du søger en sund og let omgang aftensmad med masser af smag af mellemøsten, så er denne ret lige sagen. Den kan serveres alene, men den kan også serveres som en del af et større mellemøstlig inspireret bord.
…
Ingredienser til 3-4 personer:
- 600 g kyllingefiletter
- 2 røde peberfrugter
- ca. 200 g sukkerærter
- 500 g champignoner
- 1,5-2 tsk. revet frisk ingefær
- 5 spsk. majsstivelse
- 2 dL teriyaki mariande (jeg bruger Kikkoman’s, man andre kan også bruges)
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Evt. en håndfuld peanuts
Tilbehør: (vælg en af de to)
- Nudler (ca. 2-3 blokke) – Kommes i retten
- Ris – Serveres ved siden af
…
Fremgangsmåde:
1) Skær kyllingefileterne i strimler og kom dem i en stor frysepose. Bland revet ingefær, 1 dL teriyaki og 2,5 spsk. majstivelse sammen til en marinade og kom det ned i posen. Bland godt rundt i posen. Lad kyllingen ligge i marinaden i ca. 30 min. i køleskabet.
2) Kom olie på en pande (gerne en wok-pande) og skru op på næsten maks varme. Svits kyllingen af i ca. 3-4 min. under omrøring til de lige er brunet af. Tag kyllingen af panden.
3) Kom igen lidt olie på panden og svits nu grønsagerne af i cirka 3-4 min.
4) Bland 2,5 spsk. majsstivelse, 1 dL teriyaki sammen og kom det sammen med kyllingen ned i panden til grøntsagerne. Kom ca. 2-4 dL vand ned i panden (kom lidt vand i af gangen mens det jævner). Lad det simre i ca. 5 minutter indtil saucen jævner helt. Hvis man vil have sprøde grøntsager tag da retten af varmen, hvis man gerne vil have lidt mere tilberedte grøntsager, lad det da simre lidt ekstra. Tjek naturligvis lige at kyllingen er gennemtilberedt før det tages af varmen. .
5) Ønskes nudler som tilbehør, kommer jeg dem altid ned i retten (tilberedte). Hvis man ønsker ris som tilbehør, vil jeg servere dem ved siden af.
6) Top evt. retten med en håndfuld peanuts ved servering.
…
Sereveringsforslag:
Denne Chicken Teriyaki kan sagtens spises for sig selv! Men jeg havde gæster i weekenden og diskede op med et lækkert mellemøstlig inspireret bord.
Her serverede jeg også:
- Sprød kålsalat m. radisser, ærter og peber
- Hjemmelavet Naanbrød
- Falafler
- Hummus (almindelig og m. chili)
- Couscous salat m. basilikum-/hvidløgsdressing, mango og granatæble
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu