Chokoladekaramel (god til topping af kager)

Er du også træt af den traditionelle kakao-glasur, som man altid ender med at komme på sine kager? Det er jeg i hvert fald!
Derfor har jeg nu fundet frem til et rigtigt, nej et RIGTIGT, godt alternativ – Chokoladekaramel.
Ingredienser:
- 70 g sukker
- 100 mL piskefløde
- 1 stor spsk. glukosesirup
- 100 g chokolade (kan være både mørk, lys og hvid chokolade)
…
Fremgangsmåde:
1) Fløden opvarmes i en gryde. Hæld fløden i en skål, og skyld gryden af. Kom nu sukkeret i gryden og smelt det til en karamel under konstant omrøring. Når karamellem bliver gylden, skal den tages af med det samme, så den ikke brænder på.
2) Bland forsigtigt den lune fløde i karamellen under omrøring. Det er vigtigt, at fløden stadig er lun. Tilsæt sirup.
3) Hæld blandingen over chokoladen og rør rundt indtil chokolademassen er jævn.
4) Kom massen på køl. Når den er kølet helt ned, tag den ud af køleskabet og lad den stå lidt før den skal bruges til pyntning. Når den er meget kold, er den også meget hård, og man vil ikke kunne bruge den til pyntning før den har fået stuetemperatur.
…
Toppingforslag:
Jeg bruger den oftes til den altid lækre Triple-Chocolate-Brownie eller til de små fine blåbærsnitter. Men den kan bruges til absolut alle kager, især hvis de indeholder chokolade.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Hej. Kan man bruge denne chokolade karamel til halvkugle forme. Ligesom hvis man skulle lave mousse bomber?