DÅBSKAGE #1 - Valdemarkagen (Hvid chokolademousse, limemousse & vaniljebunde)

DÅBSKAGE #2 – Haslundkagen (OREO-Cheesecake)

Tha-dar! – “Haslundkagen”

Præcis som ved storebror Theodors barnedåb skulle der naturligvis laves en stor fin kage for hvert navn til Valdemars barnedåb. Det betød i begge tilfælde 3 lækre kager, da begge unger har et fornavn og to efternavne, eller rettere et fornavn, et mellemnavn og et efternavn.

Denne fine kage, var som det skarpe øje allerede har spottet nr. 2 i rækken, nemlig Haslund-kagen, som er en OREO-cheesecake af den bedste slags.

Jeg vil lige advare på forhånd: Der er rigtig som i RIGTIG mange Oreos i denne kage. Det er nok også derfor, at den smager ualmindelig fantastisk.

ET LILLE TIP: Originale OREOS kan være meget dyre, hvis ikke de er på tilbud. Og skal man have fat i 100 stk., kan det komme til at koste en formue. Jeg køber dem derfor i  butikken Normal, hvor de originale altid koster 1o kr., og hvis man køber de uoriginale kalder “Twins” (som ses på billedet) får man 16 stk. for 10 kr. De smager rigtig fint, og jeg bruger dem ofte.

Ingredienser:

OBS: Der skal bruges en Ø22 springform, som forhøjes med kageplast/chokoladefolie*.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid.

Bunden:

  • 40 Oreo
  • 120 gr. smør

Cremen:

  • 40 Oreo
  • 160 gr. flormelis
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 800 gr. flødeost (stuetempereret ikke koldt)
  • 750 mL liter piskefløde
  • 8 blade husblas
  • Evt. lidt frugtfarve (fx. blå eller rød)

Toppen/Pynt:

  • Ca. 20 Oreo

Fremgangsmåde:

1) Lav BUNDEN:

  • Blend Oreo helt fint (Jeg bruger en miniblender. Min kan ikke blende dem alle på en gang så stopper den). Har du ikke en miniblender, så knus dem så fint som muligt i en plastikpose.
  • Smelt smøret og bland det sammen med de blendede OREO.
  • Kom bundmassen ned i springformen med et stykke bagepapir i bunden. Mas med en ske massen ned til en jævn bund og lidt op af siderne. Kom den derefter på køl.

2) Lav CREAM CHEESE:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 min.
  • Pisk fløden til flødeskum
  • I en anden skål piskes flødeost med vaniljesukker og flormelis
  • Husblassen vrides fri for vand og smeltes over et vandbad.
  • Tag to spsk. flødeskum og bland sammen med husblassen over vandbadet.
  • Knus groft de 40 oreos.
  • Vend det resterende flødeskum med flødeostblandingen.
  • Hæld den smeltede husblas i blandinden mens der vendes forsigtigt rundt og fordel det grundigt.
  • Vend evt. frugtfarve i indtil den ønskede farve opnåes.
  • De groftknuste oreos vendes i blandingen.
  • Hvis ikke du har en meget høj springform, kom da først kageplast rundt i formen, så den forhøjes. Fordel cheesecremen over den afkølede bund.
  • Pynt nu kangen med de 20 oreo. De skal ikke mases ned i cremen, men blot forsigtig ligges ovenpå på den.
  • Stil kagen på køl i minimum 6 timer, meget gerne længere fx. natten over.
Det store kagebord til Valdemars barnedåb: 

De store kager:

De små kager:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

3 kommentarer

  • Good man! Please note a good offers – 500+ top quality slots, roulette and blackjack games to choose from. Try and be our next winner. http://bit.ly/2J6BDg7

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine tænder løber seriøst i vand og jeg har lyst til at spise Oreokage til morgenmad…Mon sådan en kan købes hos bageren? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Berit

      Jeg har faktisk ofte kigget efter Oreo-cheesecakes eller bare Oreo-kager generelt hos bagere, men jeg har endnu ikke fundet nogle. Det er en fejl! … for ja, de smager nemlig lige så mundvandet løber.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

DÅBSKAGE #1 - Valdemarkagen (Hvid chokolademousse, limemousse & vaniljebunde)