Mocca flødebolle-bomber

De nemmeste speltboller – med eller uden fuldkorn

Verdens nemmeste speltboller! 

Hvis du mangler nogle nemme men super lækre boller til weeekendmorgenerne eller til madpakkens sandwich, ja så er her opskriften på de lækreste og nemmeste speltboller!

Fra du begynder at lave dejen til du spiser lune boller, går der ca. 1,5 time.

Ingredienser til ca. 12 boller: 

OBS: Du skal bruge en røremaskine og 2 dejskrabere.

  • 30 g gær
  • 5,5 dL lunken vand
  • 15 g salt
  • 300 g hvedemel
  • 320 g speltmel (enten fuldkorn eller almindelig)
  • 1 tsk. olie

Fremgangsmåde:

1) Smuldre gær og hæld vand over. Lad det stå i 2 min. og rør da gæren helt ud i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt alt mel og kom skålen over i røremaskinen.

2) Ælt dejen i røremaskine i 10 min. ved høj hastighed. Efter 10 min. skulle dejen skal gerne være lind, men give let slip på dejkrogen.

3) Smør en stor skål med lidt olie og kom dejen derover i. Smør også et stykke vitavrap med olie og kom det over skålen så tæt som muligt og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve i 1 time (gerne mere, hvis du har tid og der er mere plads i skålen). Hvis dejen begynder at hæve over skålen må du ikke skifte skål, så skal du bare gå til step 4.

4) Smør en silikone bagemåtte eller alternativt bordpladen med olie og “hæld” dejen forsigtigt ud derpå. Mens der “hældes”, hjælp gerne dejen fri skal skålekanten forsigtigt med en dejskraber/hænderne. Dejen må ikke miste sin luft, så det er vigtigt, det bliver gjort forsigtigt.

5) Med to dejskrabere “hakkes” bollerne ud (du må endelig ikke ælte dem, så ryger luften ud af dem) og lægges forsigtig over på en bageplade med bagepapir.

6) Bollerne bages ved 250 grader i 10-12 min.

Skal bollerne bruges til sandwich, så skal de lige have lov at køle af. Skal de bruges til et morgenbord eller eftermiddagsboller, så serveres de dejlig lune og sprøde.

Sandwich inspiration: 

Hvis du vil have lidt inspiration til, hvad der kan kommes i sandwich, så kan du se opskrifterne på luksus sandwich HER:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mocca flødebolle-bomber