Hytteostsalat med kylling

Den sunde pasta kødsovs

Pasta kødsovs

Pasta kødsovs – vi kender den alle, og vi alle elsker den. Det er en klassiker, der er kommet for at blive. Men faktum er, at den desværre ikke er så pokkers sund. Det er der heldigvis en løsning på.

Her kommer en alternativ version af pasta kødsovs – Nej, det er ikke det samme som den traditionelle, men den smager skønt, og minder stadig om den gode klassiske version.

Ingredienser til 4 personer: 

  • Hakket oksekød – 500 g
  • Gulerødder – 2-3 stk.
  • Champignon – 250 g
  • Frisk selleri – 2 stænger
  • Peberfrugt efter eget valg – 1 stk.
  • Hakket tomater – 2½ dåse
  • Tomat purre – 1 stor dåse.
  • Oksebouillon- 1 tern
  • Squash – 6 stk.

 

Fremgangsmåde:  

1. Steg det hakket oksekød, dette kan gøres på en pande, men jeg bruger altid bare gryden. Kødet behøver ikke at være stegt helt igennem.

2. Kom alle grønsagerne i (UNDTAGET SQUASH!), og steg dem med kødet – de skal bare lige svitses ca. 2-3 min. Hvis man gerne vil have champignonerne ekstra stegte, skal de steges for sig selv først. Dette gør jeg selv lige før jeg kommer køddet i gryden.

3. Kom de hakket tomater, tomat purre og bullion i blandingen i gryden. Kog det op, og lad det derefter stå og simre i 10-15 min. Smag til med salt og peber herefter.

4. I mens sovsen simrer skal “pastaen” laves. Hertil skal squashene bruges. Hvis du ikke har en grøntsagspiral, så skær dem på langs i så tynde skiver som muligt. Det mest optimale er dog at have en grøntsagspiral. Jeg bruger selv en “GEFU spiralfix“, som er helt fantastisk men desværre også en smule dyr.

5. Kog squash pastaen i ca. 2 min. i saltet vand. Men hold øje med dem, de skal ikke have for meget, så bliver det noget smat. Smag på dem, og når de har en god konsistens, så tag dem op.

Serveringsforslag: 

Jeg serverer ofte en frisk tomat/agurkesalat til.

Pasta kødsovs med tomatsalat

Gulerodssalat med rosiner er også en lækker salat at servere til.

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hytteostsalat med kylling