Det nemmeste franskbrød!

Kan man ikke nærmest dufte disse nybagte brød gennem skærmen?
Skal du forkæle din familie eller venner med en omgang nybagte franskbrød på denne skønne søndag? Ja så får du her den absolut nemmeste opskrift på franskbrød og det heldige er, at de brød der kommer ud af ovnen smager himmelsk!
Så kom i sving og gør personerne omkring dig glade.
…
Ingredienser til 2 brød:
- 50 g gær (1 pakke)
- 6 dL mælk
- 100 g smør
- 2 tsk. salt
- 1 kg hvedemel
- evt. 1 æg til pensling og lidt forskellige kerner til toppen, begge kan sagtens undværes!
Fremgangsmåde:
1) Opløs gæret i mælken.
2) Smelt smøret og tilsæt det og salten i mælke-/gærblandingen. Rør rundt. Tilsæt lidt efter lidt melet under omrøring.
3) Ælt nu dejen i ca. 5 min. – Meget gerne i maskine, hvis du har sådan en, ellers må du i gang med de store overarme.
4) Lad dejen hæve i 40 min. på køkkenbordet i en tildækket skål.
5) Form 2 brød af dejen, lig dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et hviskestykke. Hvis du ønsker en blank overflade, kan brødene pensles med æg inden de kommer i ovnen – Jeg pensler dem sjældent.
6) Pensel evt. brødene med et æg og drys evt. med lidt forskellige kerner.
7) Bag brødene i en 200 C varm ovn i 35-40 min.
Server gerne brødet helt nybagt og lunt, det smager altså bare helt specielt med sådan et nybagt brød. Brødet smager selvfølgelig også lækkert de næste dage, hvis det opbevares i en tæt pose.
…
Smørristet brød:
Dette brød er helt perfekt til at smørriste på panden. Sidst vi gjorde det, var det til en omgang steak-sandwiches m. langtidstilberedt flankesteak, tomat-/løgrelish og sennep-/dijonmayo.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu