Fuldkornsbrød – Sprødt og luftigt

Såååååå lækkert!
Dette er et af mine bud på et super nemt brød med ret få ingredienser og som virkelig smager skønt. Det er både godt til at servere til morgenmaden for familien i weekenderne, men jeg bruger det også ofte, hvis vi får gæster til eftermiddagskaffe.
…
Ingredienser til 1 brød:
OBS: Du skal have en røremaskine!
- 10 g gær
- 2,75 dL vand (altså knap 3 dL, men ikke helt)
- 8 g salt
- 210 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 1 lille håndfuld græskarkerner
…
Fremgangsmåde:
1) Smuldre gær og hæld vand over. Lad det stå i 2 min. og rør da gæren helt ud i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt alt mel og kom skålen over i røremaskinen.
2) Ælt dejen i maskinen i 20 min. ved høj hastighed. Kom græskarkerner i og ælt dem rundt til de er fordelt i dejen.
3) Smør en stor skål med olie og kom dejen derover i og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve i 2 timer.
4) Kom forsigtigt dejen over på en bageplade med et stykke bagepapir. Hvis du har en silikone bageskål, så brug endelig den!
5) Brødet bages ved 250 grader i 20 min.
6) Lad brødet trække ude af ovnen i ca. 15 min. før det skæres op og serveres lunt med smør og evt. andet lækkert pålæg.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu