Luftige gulerodsboller med græskarkerner

Fuldkornsbrød – Sprødt og luftigt

 

Såååååå lækkert!

Dette er et af mine bud på et super nemt brød med ret få ingredienser og som virkelig smager skønt. Det er både godt til at servere til morgenmaden for familien i weekenderne, men jeg bruger det også ofte, hvis vi får gæster til eftermiddagskaffe.

Ingredienser til 1 brød: 

OBS: Du skal have en røremaskine!

  • 10 g gær
  • 2,75 dL vand (altså knap 3 dL, men ikke helt)
  • 8 g salt
  • 210 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 lille håndfuld græskarkerner

Fremgangsmåde:

1) Smuldre gær og hæld vand over. Lad det stå i 2 min. og rør da gæren helt ud i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt alt mel og kom skålen over i røremaskinen.

2) Ælt dejen i maskinen i 20 min. ved høj hastighed. Kom græskarkerner i og ælt dem rundt til de er fordelt i dejen.

3) Smør en stor skål med olie og kom dejen derover i og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve i 2 timer.

4) Kom forsigtigt dejen over på en bageplade med et stykke bagepapir. Hvis du har en silikone bageskål, så brug endelig den!

5) Brødet bages ved 250 grader i 20 min.

6) Lad brødet trække ude af ovnen i ca. 15 min. før det skæres op og serveres lunt med smør og evt. andet lækkert pålæg.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Luftige gulerodsboller med græskarkerner