Frisk og nem kyllingesalat

Gâteau Marcel

skaermbillede-2017-11-12-kl-10-19-13

Man går bare aldrig galt i byen med en Gâteau Marcel!

Denne lækre sag af en kage er både gluten- og laktosefri, så alle burde kunne være med!

Den består hovedsageligt af chokolade med chokolade på, og hvornår pokker er chokolade ikke en sikker vinder? – Aldrig!

Indgredienser til 1 stor kage (ca. 8-10 personer):

Jeg bruger en springform på ca. Ø24.

  • 180 g mørk chokolade 70 %
  • 180 g smør
  • 180 g sukker
  • 6 æggeblommer fra store æg eller 4 bærer pasteuriserede æggeblommer
  • 4,5 æggehvider fra store æg eller 3 bærer pasteuriserede æggehvider

 

Pynt:

Du kan pynte med lige det du vil, på denne kage var der:

  • Ca. 50 0g mørk chokolade
  • Ca. 50 0g mælkechokolade chokolade
  • Ca. 50 0g hvid chokolade
  • Guldstøv

Fremgangsmåde:

1) Smelt chokolade og smør enten over et vandbad eller forsigtigt i microovn.

2) 120 g sukker blandes med æggeblommerne og massen piskes luftig og lysegul.

3) Æggehviderne piskes godt stive i en anden skål sammen 60g sukker.

4) Chokolade-/smørblandingen vendes forsigtig op i skålen med de piskede æggeblommer.

5) De piskede hvider vendes derefter forsigtigt sammen med chokolade-/æggeblandingen.

6) En springform smøres med blødt smør på indersiden, og der drysses med lidt sukker (Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt). Kom eventuelt et stykke bagepapir i bunden af formen.

7) Halvdelen af moussen hældes op i springformen og bages den ved 175 grader i ca. 30 minutter (Når kagen tages ud af ovnen vil den falde lidt sammen og det er meningen). Den anden halvdel af moussen sættes til hvile i køleskabet.

8) Når den bagte bund er helt kølet af fordeles resten af chokolademoussen ovenpå. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver nogenlunde pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 4 timer og meget gerne natten over.

10) Pynt kagen med ca. 150g fint hakkede mørk/lys/hvid chokolade og evt. lidt guldstøv.

skaermbillede-2017-11-12-kl-10-19-37

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

2 kommentarer

  • Nøj, hvor ser den lækker ud! Den opskrift skal da afprøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Nikoline

      Ja, gør endeligt det.
      Den er så dejlig nem at lave og smager helt fantastisk.
      Den er bedst, hvis den laves i god tid (dagen før), så det er jo bare win-win!

      Meld endelig tilbage, når du engang har fået den afprøvet og smagt den.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Frisk og nem kyllingesalat