Gâteau Marcel

Man går bare aldrig galt i byen med en Gâteau Marcel!
Denne lækre sag af en kage er både gluten- og laktosefri, så alle burde kunne være med!
Den består hovedsageligt af chokolade med chokolade på, og hvornår pokker er chokolade ikke en sikker vinder? – Aldrig!
…
Indgredienser til 1 stor kage (ca. 8-10 personer):
Jeg bruger en springform på ca. Ø24.
- 180 g mørk chokolade 70 %
- 180 g smør
- 180 g sukker
- 6 æggeblommer fra store æg eller 4 bærer pasteuriserede æggeblommer
- 4,5 æggehvider fra store æg eller 3 bærer pasteuriserede æggehvider
Pynt:
Du kan pynte med lige det du vil, på denne kage var der:
- Ca. 50 0g mørk chokolade
- Ca. 50 0g mælkechokolade chokolade
- Ca. 50 0g hvid chokolade
- Guldstøv
…
Fremgangsmåde:
1) Smelt chokolade og smør enten over et vandbad eller forsigtigt i microovn.
2) 120 g sukker blandes med æggeblommerne og massen piskes luftig og lysegul.
3) Æggehviderne piskes godt stive i en anden skål sammen 60g sukker.
4) Chokolade-/smørblandingen vendes forsigtig op i skålen med de piskede æggeblommer.
5) De piskede hvider vendes derefter forsigtigt sammen med chokolade-/æggeblandingen.
6) En springform smøres med blødt smør på indersiden, og der drysses med lidt sukker (Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt). Kom eventuelt et stykke bagepapir i bunden af formen.
7) Halvdelen af moussen hældes op i springformen og bages den ved 175 grader i ca. 30 minutter (Når kagen tages ud af ovnen vil den falde lidt sammen og det er meningen). Den anden halvdel af moussen sættes til hvile i køleskabet.
8) Når den bagte bund er helt kølet af fordeles resten af chokolademoussen ovenpå. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver nogenlunde pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 4 timer og meget gerne natten over.
10) Pynt kagen med ca. 150g fint hakkede mørk/lys/hvid chokolade og evt. lidt guldstøv.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Nøj, hvor ser den lækker ud! Den opskrift skal da afprøves!