Vil du have fashion på væggen? ... Gratis!

Hjemmelavet ispinde – Vandmelon og jordbær

Is

Endelig blev det sommer og sol, ja tak. Sommervejr betyder sommerstemning, og sommerstemning i min mave er lig med is. Jeg er en af dem, der bare ikke har en stopklods, når det gælder is. Det er som om, at isen forsvinder ned i et uendelig stort hul. Derfor må der tænkes kreativt, og heldigvis er det utroligt let at lave hjemmelavet SUNDE IS. Ja, sunde is er faktisk noget der eksisterer, og de smager tilmed fantastisk! Er det ikke vidunderligt at kunne give ungerne eller sig selv et “ja” hver eneste gang, der er is-lyster i maverne.

Man kan lave uendelig mange versioner af sunde ispinde, det eneste der sætter grænser er fantasien og hvilke frugter og grønsager du har i køleskabet. På billedet ses vandmelon og jordbær is, en fantastisk kombination.

Ingredienser:

  • Vandmelon
  • Jordbær
  • Evt. pynt med mørk chokolade og tørret jordbær / mandel drys

 

Alt der skal gøres er at blende vandmelon og jordbær sammen. Forholdet mellem de to, synes jeg selv man skal vurdere. Jeg bruger ca. halv/halv, men man kan sagtens forstærke enten vandmelon eller jordbær smagen ved at komme mere af det ene i. Det er en smagssag, så smag jer frem på isblandingen før i kommer det i forme og i frysen. Start evt. med 200 g af hver, så er der plads til at fylde mere i.

Når den ønskede smag er fundet, kommes blandingen i forme. Isen er efter ca. 6 timer i fryseren frosset helt igennem, og så kan der komme pynt på. Hvis ikke man har forme, der selv holder pindene, bør de først kommes i efter ca. ½ time i fryseren, så de ikke synker for langt ned i isen.

 

Pynten: 

Pynten kan vælges til eller fra, alt efter hvor striks man er med sundheden. Mørk chokolade smager fantastisk på isene, men indeholder jo desværre nogle kalorier. Hvis man ønsker at pifte sine ispinde lidt ekstra op, så smelt noget mørk chokolade, tag en gaffel ned i det smeltede chokolade og sving gaflen over dine is, frem og tilbage indtil du synes isene har fået nok chokolade. Til sidst kan der kommes lidt drys på. Jeg har valgt tørret jordbær og mandel drys, men også her er det kun fantasien, der sætter grænser. Drysset skal kommes meget hurtig på efter chokoladen er kommet på, da chokoladen stivner hurtigt på de kolde is.

Et råd er derfor – Pynt en is ad gangen.

isn

Andre hjemmelavet is: 

Hvis du som jeg elsker is, er der mange versioner af disse sunde is. Se eventuelt Hjemmelavet ispinde – Fersken og Mango eller Hjemmelavet is – Honningmelon og jordbær

Ispinde - Fersken mango        Melon jordbær is

 

Forme:

Hvilke forme der bruges er sådan set underordnet. Jeg bruger selv Nicolas Vahé isforme:

Udklip

De er utrolig lækre, nemme at bruge, og giver en perfekt størrelse is. Her er ispindene også hold fast, så de kan puttes i med det samme, og man skal ikke gå at huske på, at ispinden skal puttes i efterfølgende.

  • Formene koster ca. 80 kr. og der følger 100 stk. ispinde med.
  • Ekstra ispindene kan købes ved siden af til ca. 20 kr. for 100 stk.

Så det er slet ikke så dyrt at komme igang med ispinde projektet.

Håber I nyder den danske sommer og nu endelig kan få stilles islysten til fulde.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vil du have fashion på væggen? ... Gratis!