Simpel hjemmelavet marmelade

Hjemmelavet ketchup m. forslag til smagsvarianter

Skærmbillede 2016-06-23 kl. 11.45.39Nogle tænker det er spild af tid! … Det er altså en meget forkert holdning. Der er ikke noget så lækkert som en hjemmelavet ketchup her til alt sommerens grillmad. Den smager af så meget mere og indeholder desuden ikke en masse tilsætningsstoffer, som alle almindelige købe-ketchups gør.

Det her er den ægte og rene vare, og du kan skrue på smagen, så den kommer til at smage lige præcis som du ønsker.

 

Ingredienser til en god portion: 

Opskriften er delt op i en basisopskrift og forslag til ekstra smagsvarianter, som du evt. kan komme i din ketchup. Der behøves ikke at komme ekstra smagsvarianter i, men det er altid sjovt at lege lidt med smagene. Min yndlings ketchup er med tilsat basilikum.

Base:

  • 500 g tomater (jeg bruger blommetomater)
  • 1 rødløg
  • 100 g sukker
  • 40 g eddike (helst æbleeddike, men almindelig er helt fint)
  • 2 små tsk. paprika
  • ca. 2 tsk. salt

 

Ekstra smagsvarianter(vælg evt. en eller flere, men ikke en nødvendighed)

  • Friske basilikumblade, ca. 0,5-1 håndfuld (alternativ ca. 2-4 tsk. tørret basilikum)
  • Frisk rosenmarin, ca. 0,5-1 håndfuld (alternativ ca. 2-4 tsk. tørret basilikum)
  • Frisk persille, ca. 0,5-1 håndfuld
  • Hvidløg, 1-3 presset fed
  • Oliven (både sorte og grønne), ca. 10-20 stk.
  • Oregano ca. 2-4 tsk.
  • Karry, ca. 2-5 tsk.
  • Friskkværnet peber, ca. 1-3 tsk.
  • Chili (enten frisk eller pulver)
  • …. Egne ideer?

 

Fremgangsmåde: 

1) Hak tomaterne, skær løgene i tern og kom det i en gryde med sukker, eddike, paprika og salt. Lad det koge ved middel varme i 30 min. skru ned til lav varme og lad det småkoge under et låg i endnu cirka 30-45 min.

2) Tilsæt eventuelt et eller flere ekstra smagsvarianter og blend (fx. med stavblender) blandingen til en pure. Smag til og tilsæt evt. mere ekstra smag, salt, syre eller sukker. Lad ketchupen køle ned.

3) Opbevares i en tæt beholder i køleskabet. Den kan sagtens holde i flere uger.

 

Serveringsforslag:

Ketchupen er perfekt til alt grillmad her i sommeren … Især dem med knæk i!

Men den blev faktisk udviklet, da jeg i den store “Danpo Kyllingsburger battle” brugte den som tilbehør til den Fancy Kyllingeburger.

_MG_3215

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Simpel hjemmelavet marmelade