Hokkaidosuppe (græskarsuppe)

Det er for alvor blevet efterår, og hvad er så mere oplagt end en omgang lækker suppe. Dette er en af mine yndlings, og den er tilmed helt ualmindelig sund.
…
Ingredienser til en stor portion til 3-4 personer:
- 1 Hokkaido (ca. 800 g)
- 1 rødløg
- 2-3 fed hvidløg
- 3-4 store gulerødder
- 1/2-1 rød chili (med eller uden kerner alt efter hvor meget smag man ønsker)
- ca. 4 dL vand
- 2 tern kyllinge- eller grøntsagsbouillon
- 4 dl kokosmælk
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Topping:
- Bacon 1-2 pakker (alt efter hvor baconglad man er)
- Saltet græskarkerner ca. 100 g (kan købes færdiglavet eller laves selv)
- Hytteost ca. 4-8 spsk. (også creme fraiche eller neutral skyr kan bruges)
Fremgangsmåde:
1) Hokkaidoen skæres midt over, og kernerne fjernes med en ske. Skrællen skæres af i tynde lag med en skarp kniv (man kan sagtens bruge den med skræl, men jeg foretrækker uden). Skær hokkaido køddet i tern. Skræl gulerødderne og skær også dem i tern.
2) Svits hurtigt presset hvidløg, løg og spidskommen i olivenolie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og chili, lad det sautere i ca. 5 minutter, hvorefter vand og bouillon tilsættes. Det hele skal simre ved svag varme i 40 min., hvorefter kokosmælk tilsættes. Det skal nu stå og simre i ca. 15-20 min. mere. Det hele blendes nu med en stavblender. Hvis suppen er for tyk, tilsættes mere vand (jeg foretrækker en ret tyk Hokkaidosuppe). Til sidst smages til med salt og peber.
3) Imens suppen simrer steges bacon sprødt, og der laves evt. hjemmelavet saltede græskarkerner (som ikke behøver at køle af).
4) Server suppen med lidt hytteost, græskarkerne og bacon på toppen.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu