Humus … evt. med tvist af chili eller ingefær

En af mine absolut yndlings dips til brød, brødstænger, knækbrød osv. er den altid lækre Humus.
Jeg elsker den i alle versioner, lige fra den helt klassiske med hvidløg men bestemt også de lidt skæve versioner med fx. chili og ingefær.
Ingredienser til 1 portion humus:
- Kikærter i lage – 1 dåse
- 1-2 fed hvidløg
- ca. 2 spsk citronsaft
- 1 spsk. tahin (humus uden tahin ses HER)
- ca. 1-2 dL olivenolie
- Salt og peber.
- Evt. 1 chilli (uden kerner)
- eller evt. frisk revet ingefær svarende til et tern på ca. 1 x 1 x 1 cm.
Fremgangsmåde:
1) Blend kikærter og olie til en tyk mos.
2) Tilsæt lidt efter lidt de resterende ingredienser. Det er meget forskellige hvor meget hvidløg, hvor meget citron og hvor meget olie folk synes, der skal i. Så smag jer frem indtil den er perfekt for jer. Husk også at smage til med salt og peber.
Serveringforslag:
Man kan spise humus til nærmest alt der minder om brød eller friske grøntsager. Vi bruger oftes:
- Pesto-brød
- Ciabatta brød
- Sprøde brødstænger
- Naanbrød
- Tyrkisk brød
- Gulerods-, agurke- og selleri stænger
Velbekomme!
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu