Hvid brownie m. hindbær og karamel

Så smuk, så lækker og slet ikke så svær at lave. Det må da vist være en win-win-kage!
Denne brownie lavet på hvid chokolade, fyldt med hindbær og toppet med en lækker cremet karamel smelter alle kagehjerter … og det vil jeg stille garanti for.
…
Ingredienser til 10 stk. kager (Jeg bruger en form på ca. 21 x 25 cm):
- 200 g smør
- 250 g hvid chokolade
- 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
- 1 nip salt (mellem to fingre)
- 4 æg
- 1 Vanilje stang
- 135 g mel
- ca. 250 g friske hindbær
- Til karamellen: 1 dåse sødet kondenseret mælk (jeg bruger den fra Nestle)
…
Fremgangsmåde:
1) Start med at lave karamellen i god tid. Jeg laver den altid dagen før. Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel men også for at undgå dåsen eksploderer. Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i køleskabet i min. 2 timer, gerne natten over. Når dåsen nu åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel. Karamellen skal eventuelt piskes med et mini piskeris eller en gaffel for at fjerne eventuelle “klumper”.
Karamellen kan bruges til mange andre ting end kagen, fx. til at fylde i hindbær.
2) Lav nu kagen. Smøret smeltes. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad eller meget forsigtigt i mikroovnen.
3) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en “let og luftig” masse.
4) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.
5) Kom dejen i en form hvor hindbær er lagt i rækker.
6) Bag kagen ved 190 C i ca. 30-35 minutter (Den vil blive brun på toppen). Stik en gaffel ned i kagen for at fornemme om kagen er færdigbagt – Husk det er en brownie, så den må endelig ikke være alt for bagt, den skal være lidt fugtig. Køl bunden helt før den skæres ud og pyntes.
7) Skær kagen ud i ca. 10 stykker – Der skæres lige midt i hindbærrækkerne (Jeg skærer kanterne af først, men kanterne kan sagtens spises, det er kun for udseendet). Sprøjt karamellen på toppen af kagerne – hvordan den sprøjtes, er op til din fantasi. Kagerne kan eventuelt pyntes med hindbær, chokolade eller hvad du lige har af smukt pynt.
Serveringsforslag:
Da jeg serverede de smukke kager, havde jeg også lavet en hjemmelavet hindbæris. Denne is kan både laves med og uden ismaskine … dog naturligvis nemmest med maskine.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Hej😊
Holder karamellen formen, hvis det sprøjtes på om morgenen og sættes på køl til aften?