Chokoladecupcakes m. påskepynt

Hindbær-is-mousse med hvid chokolade i skåle

2018-04-09-20-41-24-1

skaermbillede-2018-04-15-kl-14-47-02

Så fin og smuk en lille dessert!

Det her er en sikker vinder, hvis du har brug for en super nem og enkelt dessert, som stadig bare ser så super fin og lækker ud … og som selvfølgelig smager hamrende godt.

Ingredienser til 6 små skåle: 

  • 3,5 blade husblas
  • 500g frosne, men optøet hindbær (alternativt kan fx. blåbær, brombær osv. bruges)
  • 50-70 g sukker
  • 30 g vaniljesukker
  • 350 g piskefløde
  • Pynt: 100g hvid chokolade … og hvad du ellers gerne vil pynte med fx. friske hindbær

Fremgangsmåde:

1) Husblas kommes i koldt vand i ca. 10 min.

2) Bær og 50 g sukker kommes i en gryde og bringes hurtigt i kog, så bærrene kan “smattes ud” og alt sukkeret er opløst. Si nu bær/sukker blandingen, få mest bær-saft med som muligt, så mas gerne bærrene nede i sien med en ske.

3) Husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme bær-blanding. Lad blandingen køle af til stuetemperatur, men ikke koldere, så kom den ikke på køl.

4) Fløden piskes til skum sammen med vaniljesukkeret, og derefter vendes den stuetempererede bær-blanding forsigtigt i lidt efter lidt.

Smag til: hvis moussen kan klare lidt mere sukker så kom det i, dette afhænger meget af hvilken årstid bærrene er fra.

5) Kom bær-moussen ned i 6 små skåle og kom dem i fryseren i minimum 4 timer, meget gerne længere tid fx. natten over.

6) Tag skålene ud af fryseren 30 min. før servering og lad dem stå i stuetemperatur, mens du forbereder pynten. Riv den hvide chokolade på den grove side af et rivejern og fordel det ud over de 6 skåle. Pynt toppen som du ønsker, man behøver ikke pynte med mere end fx. et frisk hindbær på midten.

skaermbillede-2018-04-15-kl-14-46-43

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Chokoladecupcakes m. påskepynt