It’s brunch time! – Inspiration til brunchbordet
OH yes – It’s brunch time!
Når jeg ligger billeder op af mine brunch-serveringer, får jeg altid ret mange spørgsmål om, hvad jeg serverer. Flere har også opfordret mig til at lave en “brunch-guide”, og jeg har nu taget opfordringerne til mig.
Dette indlæg er derfor en lille gennemgang af, hvad jeg serverer, når mine gæster inviteres til brunch. Man skal ikke nødvendigvis lave alle tingene hver gang, men blot vælge blandt dem. Når Mathias og jeg holder fødselsdag, inviterer vi altid til søndagsbrunch, og da vi begge har familier på 20+ mennesker, skal der ret meget mad til! Men når det bare er et hold venner, ja så laver jeg selvfølgelig ikke alt det.
…
Forslag til BRØD:
- Ølandsboller
- Gulerodsbrud
- Chokolade scones
- Valnøddebrud
- Verdens letteste boller
- Nybagt franskbrød
- Rundt hvedebrød med sprød skorpe
- Rugbrød (her kan færdigblandinger anbefales for nemhedens skyld. Hvis ikke jeg laver det fra bunden, bruger jeg Finax solsikkerugbrød)
…
Forslag til HOVEDDELEN:
Retter:
- Scramble eggs m. bacon og cocktailpølser (Scramble egg: 1 dL mælk til 4 store æg pisket sammen med salt og peber og stegt ved svag varme på en pande)
- Æg og bacon i butterdej
- Blødkogte æg (ca. 6 min. kogning for store æg)
- Amerikanske pandekager m. ahornsirup
- Yougurt/Skyr m. müsli, bær og sirup
- Lun leverpostej m. bacon
En ting er sikkert, der skal altid være en eller anden slags æg til en brunch. Om det er sramble eggs, butterdejsæg eller blødkogte æg, det er jo op til ens lyster
Pålæg: (Her sætter kun fantasien og smagsløgene grænser)
- Smør (selvfølgelig)
- En god neutral skæreost, og/eller
- Flødehavarti (bare fordi!)
- Brie
- Hård ost fx. PrimaDonna eller Vesterhavsost
- Ostetrekanter fx. fra BUKO
- Hvidløgsflødeost fx. fra Castello
- Ananas/mandel ostekrans fra Castello (Det her er min absolut yndlings ost)
- Marmelade/syltetøj (evt. hjemmelavet)
- Pålægchokolade
- Nutella
- Humburgerryg
- Rullepølse
- Pølse/spegepølse (en god “skær-selv”)
- Agurkeskiver
- Peberfrugt i skiver
- Radisser (hvis sæson for dem)
Frugtfad:
- Meloner af alle slags
- Ananas
- Appelsinskiver
- Mandaringer
- Ferskner
- Blommer
- Jordbær
- Blåbær
- Kirsebær
- Vindruer
- Passionsfrugt
…
Forslag til KAGER:
- Cheesecake eller Oreo Cheesecake
- Dumle-hapsere
- Chokolade cupcakes eller Triple-chocolate-brownie
- Kanel- og/eller chokoladesnegle
- Mini frugttærter eller æbleroser
- Rabarbertærte eller æbletærte
- Peanutssnack eller nøddesnack
- Gulerodskage m. ostecreme
- Marengskage m. vaniljecreme og bær
- Lemonpie
…
Bare rolig – Jeg snyder også:
Jeg vil bare lige for en god ordens skyld vise jer, at jeg også nogle gange vælger den lette vej.
Som i kan se her på billedet, har jeg købt en “morgenbrøds-pakke” hvor man får både rundstykker, rugbrød og kager (til ingen penge). Jeg kan helt sikkert bedst lide at lave alt selv fra bunden og servere til mine gæster. Men altså, har man ikke tiden eller overskuddet, så kan noget lækkert pålæg, lidt æg og ikke mindst godt selskab være skide hyggeligt og absolut lige så fint som det helt store hjemmelavet brunchbord.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu