Hjemmelavet hindbæris (med og uden ismaskine)

Karamelliserede popcorn

De her banditter er det lækreste – Amen!

Sidste søndag havde vi barnedåb for vores yngste lille mand, Valdemar. Jeg lavede naturligvis et stort hjemmelavet kagebord, der blev serveret sidst på dagen. På en af kagerne var pynten disse lækre karamelliserede popcorn. De var et kæmpe hit, og jeg har lavet flere omgange af dem efterfølgende – ikke til kagepynt, men bare til at spise som snack, for de smager ALT ALT ALT for godt.

Prøv dem, de er det nemmeste at lave.

Ingredienser:

  • 100 g poppede popcorn (enten færdigkøbt eller hjemmepoppet)
  • 250 g sukker
  • 50 g smør
  • 1-2 tsk salt (gerne havsalt)
  • 2 tsk natron

Fremgangsbillede:

1) Sukkeret kommes i en stor gryde (alle popcornene skal kunne være deri) og smeltes over medium varme. Når sukkeret er blevet lysebrunt og er smeltet tilsættes smør og salt, og blandingen røres til en glat karamelmasse.

2) Der slukkes for varmen og tilsættes natron, mens der røres godt rundt. Massen vil bruse let op.

3) Hæld popcornene i gryden med karamellen og rør rundt, så karamellen fordeles mellem popcornene – det skal gerne gå lidt hurtigt, så karamellen ikke når at størkne.

4) Karamelpopcornene fordeles på et stykke bagepapir. Lad dem køle af, inden de skilles ad med fingrene.

Her er et lille sneak peak på en af de mange dåbskager, naturligvis den med popcorn på toppen. Alle opskrifter på kagerne inklusiv denne, kommer selvfølgelig på bloggen i løbet af det næste stykke tid.


Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hindbæris (med og uden ismaskine)