Karrykylling i kokosmælk

Når det både er sundt og lækkert!
Velkommen til Januar – Og ja, som så mange andre forsøger jeg også at få de ekstra jule-kilo væk fra sidebene. Denne ret er genial til det formål. Den er nem, den er sund og det er super lækkert – Hvad kan man mere forlange?
…
Ingredienser til 4 personer:
- 4 kyllingefileter (ca. 800g)
- 2 store rødløg (eller 3 små)
- 500g champignon
- 3 røde peberfrugter
- 4 æbler
- 2 dåser kokosmælk
- 3-5 spsk. karry
- evt. en kylling boullionterning (kan sagtens undvære)
- Salt og peber
Forslag til tilbehør
- Ris (almindelige eller grove)
- Nudler (almindelige, grove, eller risnudler)
- Blomkålsris
OBS: Hvad der bliver spist til som tilbehør, er op til dig selv. Jeg laver gerne en portion fuldkornsnudler eller ris, men det kan man desværre ikke rigtigt kalde sundt. Så alt efter hvor sundt det skal være, ja så skal du selvfølgelig vælge dit tilbehør derefter. Man kan fx. lave blomkålsris, som jo er kål i forklædning og dermed super sund.
…
Fremgangsmåde:
1) Skær kyllingen ud i mindre stykker og svits dem af på høj varme i en wok-pande (alternativ brug en højpande eller en gryde). Når kyllingens overflade er stegt (ikke gennemstegt) kommes 3 spsk. karry, evt. en boullionterning, løg, rød peberfrugt, æbler i tern og champignon også i – Dette steges også hurtigt af på panden sammen med kyllingen.
2) Ryst kokosmælkendåserne før de åbnes og kommes ned i panden. Nu skal kokosmælken op og koge, og det skal buldrekoge! Retten skal stå og buldrekoge i ca. 15-20 min., hvor man jævnlig rører rundt. Efter de ca. 15-20 min. vil kokosmælken være gået fra flydende til en cremet masse. Når den begynder at blive cremet smager du til med ekstra karry, salt og peber.
3) Server retten med det samme, når kokosmælken er blevet cremet og retten er smagt til.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu