Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme

Kartoffel/porresuppe m. hvidvinsdampede torsk

Kartoffel/porresuppe m. hvidsvinsdampede torsk, baconkrymmel, baconchips, citronskal, flagesalt og timian.

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 21.41.53

Efter den lækre appetizer Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme, blev denne lækre suppe og torsk serveret til nytårsaften. Dette var vores såkaldte forret.

Det er en mild og cremet suppe, som er dejlig nem at lave, og den er perfekt til fisk.

Ingredienser til ca. 6 personer til forret (hvis hovedret skal portionen nok fordobles).

Suppe:

  • 1 dL olie egnet til stegning
  • 3 skalotteløg
  • 2 porrer
  • 400 g kartofler
  • 2 hønse bouillontern (alternativ grøntsagsboullion)
  • 8 dL vand
  • 2 dL fløde
  • Salt og peber

 

Ekstra:

  • 6 stk. torskefillet
  • 2-3 dL hvidvin
  • 2 pakker bacon i skiver (endelig ikke bacontern)
  • Lidt franske kartofler (ca. 3 stk. pr. mand)
  • 1 ØKO citron
  • Frisk timian
  • Flagesalt
  • Evt. lidt chili, hvis man er til det – jeg kom ikke chili på nytårsaften, men gør det nogengange til hverdag.

 

Fremgangsmåde: 

1) Lav suppen, gerne i god tid:

Svits fint hakket skalotteløg af i olien i en stor gryde. Løgene skal ikke tage farve men blot blive mere “klare”. Kom derefter det hvide af porren skåret i mindre stykker og skrællet kartofler skåret i tern ned i gryden, og svits også disse af uden de tager farve.

Kom nu boulliontern og vand ned i gryden og lad det småkoge i 25-30 min., til kartoflerne er kogt helt ud.

Stavblend nu suppen, så der ingen klumper er og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.

Lad det stå og simre lidt i ca. 30 min. med jævnlig omrøring.

Suppen kan nu serveres. Men jeg laver ofte suppen i godt tid og lader den køle ned i løbet af dagen eller natten over, og opvarmer den så igen, når jeg vil servere den. Jeg synes der kommer mere smag i den, når den lige har været kølet ned. Hvis den er blevet lidt tykkere, så kan der altid tilsættes lidt vand eller mælk og smages til igen.

2) Lav baconkrymmel og bacon chips: 

Steg bacon på en pande og læg dem på godt med køkkenrulle, så alt det ekstra fedt suges fra. Dette gør det meget nemmere at knuse baconet og dermed lave krymmel.

I det overskydende bacon fedt på panden kommes de franske kartofler hurtigt i og suger lidt af baconsmagen. Lad varmen være høj på panden, så chipsene ikke suger alt for meget fedt. Det tager ikke mange sekunder før de begynder at tage farve, og så skal de bare op og på køkkenrulle. Lav ikke alt for mange ad gangen, så når du ikke at få dem op, før de bliver brændt.

3) Tilbered torsken: 

I en pande kommes hvidvin der bringes til kogepunkten. Hvidvinen skal cirka have en dybde på 1/2 cm. i panden, så kun lige bunden skal fyldes med vin. Når hvidvinen småkoger kommes torskefiletterne i og filetterne drysses med en smule fint salt på toppen, ca. det der kan være mellem to fingre på hver filet. Torsken tilberedes ved middelhøj varme i ca. 5-10 min. alt efter tykkelsen på torskefiletterne. Pas på ikke at give dem for meget, tør torsk er bare ikke særlig lækkert. Tilbered evt. en ekstra, som du kan teste.

4) Servering: Det er det sidste finish, som gør det hele!  

Find de dybe tallerkner du vil servere i, og kom en torskefillet i hver. Hæld forsigtig suppen i tallerknen til den dækker ca. halvdelen af torsken. Hæld suppen i ved siden af torsken og ikke over den.

Drys lidt baconkrymmel ovenpå torsken. Drys desuden lidt frisk timian, lidt ØKO citronskal og lidt flagesalt ovenpå torsken. Til sidst ligges et par hjemmelavet baconchips på, og nu er verdens lækreste suppe klar til servering.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

2 kommentarer

  • Whoa. Det ser super lækkert ud. Jeg er ærlig talt lidt bange for torsk. Og det er synd, for ham jeg bor sammen med elsker det. Jeg tror at vi skal prøve den her ret. Det virker som et godt kompromis 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Gør det endelig! Jeg vil næsten påstå, at alle kan lide denne suppe, og torsken er meget mild, så er sikker på, at du vil elske den!

      Glæder mig til at høre, om du kan blive overbevist om torskens lækkerier.

      – Frk. Haslund

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme