Kiksekage m. orange-twist

Er der en bedre måde at nyde dagen på end med en lækker klassisk kiksekage dog m. et lille twist af orangesmag /appelsinsmag?
Jeg er solgt, og hvis du vil prøve en kiksekage med orange-twist, så er det bare at komme i sving. Det kan ikke gå galt!
Ingredienser:
- 200 g ægte smør
- 400 g mørk chokolade (dog ikke med 75-80%, det bliver for meget)
- 70 g flormelis
- 3 æggeblommer (helst pasteuriseret)
- 1/2 økologisk appelsin (kan undværes hvis almindelig kiksekage ønskes)
- Ca. 100-120 g Karen volf vaniljekiks (andre vanilje kiks kan også bruges)
Evt. pynt:
- Frysetørret bær (fx. frysetørret hindbær)
- Hakket nødder (fx. pistacienødder)
- Friske bær (fx. blåbær)
- Eller hvad du nu lige har i skabet.
Fremgangsmåde:
1) Smelt smøret. Hak chokoladen groft og kom det i det smeltede smør. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet ud i smøren.
2) Tilsæt flormelis, æggeblommer, 2 spsk. appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft. Rør rundt til blandingen er jævn.
3) I en form dækket med vitavrap hældes et lille lag af chokolademassen. På chokoladelaget ligges et lag vaniljekiks. Forsæt denne process, til der ikke er mere chokolademasse. Husk der skal være nok chokolademasse til at lave et bundlag. Jeg lavede kun 3 lag, men vil nok lave et 4. lag næste gang. Jo mindre kiks, jo ”tungere” bliver kagen, så det er en smagssag.
4) Kom kagen 1 time i fryseren. Den kan nu frigøres fra formen og vitavrappen. Pynt evt. kagen med det du ønsker. Stil nu kagen i køleskabet i min. 2-3 timer før servering.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
You can also contact a local lawyer for advice.