Krydret oksefarspølser

Jeg elsker når maden smager af noget, så i stedet for at bare at stege en kedelig oksefars, så skal der bare en masse friske urter i og en masse lækkert tilbehør.
Og bum – du har en lækker, sund og smagfuld ret.
Ingredienser til 6 oksefarspølser med tilbehør (mad til 2-3 personer):
Oksefars:
- 450-500 g oksefars (kalv kan også bruges)
- 2 æg
- 3 stænger forårsløg
- 20 blade frisk mynte
- 20 blade frisk basilikum
- 2-3 fed hvidløg
- 3 spsk. rasp
- 1,5 tsk. groft salt
- 1/2 tsk. peber
Tilbehør:
- 2 aubergine
- Ca. 18 cherry tomater
- 2 store modne avokadoer
- 6 spsk. hytteost
- Salt
Fremgangsmåde
1) Skær de 2 auberginer ud i 3 skiver hver – 6 skiver i alt. Lig dem på en bageplade med bagepapir og drys en smule salt over dem. Kom dem i ovnen og bag dem ved 200 C i 45 minutter. Skær cherry tomaterne i halve. Når der er 15 min. tilbage af auberginernes bagetid, kommes cherrytomaterne med ind i ovnen (altså efter 30 min.).
2) Mos advokadoerne til en mos, og smag til med salt og peber.
3) Hak de friske urter og forårsløg og pres hvidløgene. Bland alle ingredienserne til farsen sammen og rør dem til en ensformig fars. Form farsen til 6 “pølser”.
4) Når der er cirka 10 min. tilbage til auberginerne og tomaterne er færdig begyndes stegningen af pølserne. Steg dem med middelvarme, hvis de ikke har fået en fin mørkebrun skorpe, skal de have et spark høj varme til sidst. Vurder selv hvornår de er færdige, mine fik ca. 8-10 min. men det vil varierer meget.
5) Anret som du ønsker. Jeg lagde en oksepølse og lidt tomater ovenpå auberginen og klatter af avokadomos og hytteost (ca. 1 spsk.) ved siden af.
Velbekomme!
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu