Gulerodsbrud

Kylling på bund af “spinat i snask” toppet med sprødt bacon

skaermbillede-2017-02-22-kl-12-34-27

1,2,3 og der var aftensmad!

Efter en tur ved tandlægen sent i går eftermiddags, blev aftensmaden i går lige hvad fryseren bød på og det der kunne laves hurtigst. Men det endte jo slet ikke så skidt ud! 

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at ligge en opskrift op, da det nærmest ikke er en opskrift. Men der var alligevel en del af jer, der efterspurgte en opskrift inde på instagram, så hvad pokker. Her får i “opskriften”.

Ingredienser (2-3 personer):

  • 2-3 kyllingefilletter
  • 1 pakke bacon
  • 1 pose helbladet spinat (Frossent eller frisk – jeg bruger altid frossent)
  • ca. 1,5 dL neutral olie, magarine eller smør (sundest er olie, men bedst er smøret)
  • ca. 6-8 store spsk. mel
  • ca. 1 L skummetmælk
  • 2 terninger kyllingeboullion (kan også være grøntsagsboullion, eller undværes helt) 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

1) Steg bacon sprødt på en pande og læg det på noget køkkenrulle for at suge fedtet ud.

2) Skær kyllingefiletterne ud i store stykker og steg dem på panden enten i noget fedtstof eller hvis det skal være lidt “luksus” så i baconfedtet.

3) Imens kyllingen steges, laves “spinat i snask”.

Spinaten:

  • Hvis du bruger frossent spinat, giv da spinaten et hurtigt opkog og si vandet fra.
  • Hvis du bruger frisk spinat skyld det da grundigt.

Snasket:

  • Kom olie/magarine/smør i en gryde og varm det op. Kom melet i gryden og lav en melbolle. Præcis hvor meget mel der skal bruges er virkelig svært at sige. Lad melbollen være i gryden i 2 minutters tid, mens du rører rundt. Dette er for at få melsmagen væk.
  • Nu skal der bare tilsættes mælk. Tilsæt lidt af gangen og rør det ud i melbollen. Melbollen vil blive til en meget tyk masse for tilsidst at blive en lækker hvid snasket masse (også kaldt en opbagt hvid sovs). Om du skal bruge 3/4 L mælk eller 1 L mælk … igen, det er meget svært at sige præcist.
  • Når du har den ønskede konsistens i sovsen tilsat da boullion (smuldret mellem fingrene).
  • Tilsæt nu spinaten til sovsen. Den friske kommes blot i og røres rundt. Den frosne, kogte og siet spinat, vrides helt fri fra vand, før den kommes i sovsen.
  • Smag tilsidst til med salt og peber.

skaermbillede-2017-02-22-kl-12-33-56

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gulerodsbrud