Grønne slangeboller og frugtkurv- Perfekt til uddeling i vuggestue / børnehave

Lakrids flødebolle-bomber!

Jaaaaaaaaaaa tak!

Det her noget af det mest geniale, der længe er kommet ud af mit køkken og ind i min mund.

Jeg lover jer – Det her er idiotsikret flødeboller,  der smager hamrende genialt! De kan både laves med neutralt skum eller med lakrids-skum.

Ingredienser:

SKUM:

Hvis du bare vil have helt neutralt føldebolleskum, så skal følgende ingredienser bruges:

  • 125g sukker.
  • 1 Vaniljestang
  • 60 g glukosesirup
  • 1/2 dL vand
  • 75 g æggehvider
  • 1 knivspids salt

Tilvalg til lakridsskum:

  • ca. 4-5 tsk. lakridspulver (kan købes i de fleste større supermarkeder fx. Føtex)

 

BUNDE:

  • 300 g Marcipan skåret ud i 12 skiver på ca. 0,5 cm og bagt i ca. 5 min. ved 175 C varmluft.

 

CHOKOLADESKALLER:

OBS: Skallerne laves i forme, svarende til denne.

Fremgangsmåde:

Chokoladeskallerne:

1) Smelt og temperer i første omgang halvdelen af chokoladen over et vandbad (der er 6 huller i formen, derfor kan man kun lave halvdelen i første omgang).

2) Bland evt. lidt lakridsknas i den smeltede chokolade og smør chokoladen ned i silokoneformene, det første lag smøres ret tyndt og sørg for at der ikke flyder for meget ned i bunden. Kom formen med chokolade på køl og lad chokoladen størkne.

3) Tag formene ud af køleskabet og smør endnu et lag på, især op af kanterne. Kom dem tilbage på køl, og når de er kølet helt ned, kan de tages ud af formene og stå på køl, mens den næste omgang chokoladeskaller laves:

4) Start forfra med at smelte den sidste halvdel af chokoladen og følg punkt 2-3 igen.

Skummet:

1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen, vand og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges ved middelvarme i ca. 7-8 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.

2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.

3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstantpiskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).

4) Til sidst tilsættes smag af lakridspulver, hvis det ønskes. Pisk skummet med lakridspulver og smag til – alt efter styrken på dit lakridspulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose. Har du ikke en sprøjtepose, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne. 

5) Sprøjt forsigtigt skum ud i hver af skallerne – helt til kanten, og kom en bagt afkølet marcipanbund på hver fyldt skal.  

6) Jeg opbevarer altid bomberne på køl, og tager dem ud ca. 1 time før servering, så de ikke er helt kolde ved servering.  

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Grønne slangeboller og frugtkurv- Perfekt til uddeling i vuggestue / børnehave