Saltristede valencia mandler

Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 21.49.22

Den første ret, der blev serveret til nytårsaften, var denne lidt store appetizer. Men den smagte alt for lækkert til kun at servere til en eller to mundfulde, så gæsterne fik selvfølgelig “en rigtig” portion på trods af betegnelsen appetizer.

Ingredienser til lakseroulade til 5-6 personer: 

  • 500 g røget lakseskiver
  • 100 g neutral flødeost
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 1 hårdkogt æg
  • 1 plade husblas
  • ca. 1 tsk salt + lidt peber

 

Ekstra: 

  • 5-6 skiver rugbrød + 2 spsk. neutral olie + 1 tsk. salt
  • Chilicreme: resterne af den neutral flødeost (ca. 100 g) blandet med lidt chilipulver eller chiliflager og salt
  • Evt. lidt radisser
  • Evt. lidt karse

 

Fremgangsmåde: 

1) Lav fyldet til rouladen:

– Kog ægget hårdkogt og lad det køle ned. Lig det eventuelt en hurtig tur i fryseren eller kog det dagen inden.

– Læg husblas i kold vand i 5 min. Blend 100 af de 500 g røget laks samt resten af ingredienserne sammen. Opvarm husblassen over et vandbad. Kom 2 spsk. af den blendede laksemousse i den opvarmede husblas og rør rundt. Fordel nu grundigt husblasblandingen i resten af laksemoussen.

2) Læg de resterende 400 g røget laks som et tæt aflangt stykke på et stykke husholdningsfil. Hver forsigtig med laksen så den ikke “sprækker” for meget. Klip den røget laks over på midten og skub forsigtigt laksen fra hinanden. Klip derefter også  husholdsnings papiret over i midten.

2015-12-31 14.33.33 2015-12-31 14.34.12 2015-12-31 14.38.36 2015-12-31 14.38.50 2015-12-31 14.39.49

3) Fordel laksemoussen ligeligt på de to aflange stykker laks – Her kan med fordel bruges en pose hvor hjørnet er klippet af. Pas på ikke at fylde alt for meget i, de skal kunne rulles uden fyldet vælter ud. Jeg havde lidt laksemousse til overs, som desuden smager fantastisk som pålæg – Så gem det overskydende mousse.

4) Rul lakserouladerne sammen og forsøg at lave samlingen så grundigt som mulig. Kom de små lange roulader på køl i min. 2 timer. Jeg lader dem altid stå natten over.

5) Lav rugbrødskrymmel:

Smuldre rugbrøden. Bland olie og salt i rugbrøden. Bag rugbrødkrymlet i 10-15 min. ved 200 C. Føl på rugbrødet hvornår det er små-sprødt og tag det så ud. Lad det køle af i 5 min. ved stuetemperatur på noget køkkenrulle. Det bliver en lille smule mere sprødt, når det kommer ud af ovnen og køler lidt ned (ligesom bacon, når det har lagt på køkkenrulle).

6) Skær lakserouladerne ud som du ønsker, drys med lidt rugbrødskrymmel, kom lidt chilicreme på tallerknen og evt. lidt karse og radiser.

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 21.42.03

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Saltristede valencia mandler