Luksus pizzaboller m. pesto, parmaskine, sharon og mozzarella

Så er det tid til luksus pizzaboller … Verdens bedste snack!
Ingredienser til ca. 16 stk.:
Bunde:
- 50 g. gær
- 4 spsk. olie
- 6 dl. lunkent vand
- 4 tsk. salt
- 2 dl. grahamsmel
- 2 dl. durum mel
- 450-500 g. hvedemel
Fyldet:
- 1 glas grøn pesto – ca. 190 g
- 2 sharonfrugter / kaki (3 ferskner kan også bruges)
- 32 stykker/strimler parmaskine eller tørret skinke
- 32 stk. mini mozzarella – svarende til 250 g (det er 2 pakker)
Fremgangsmåde:
1) Gæret opløses i lunkent vand. Lad det stå i 2 min. og rør rundt. Olie, salt, grahams mel og durums mel tilsættes under omrøring. Til sidst kommes hvedemelet i. Det hele røres sammen. Hvis dejen er meget klistret, så tilsæt mere mel, indtil den ikke er klistret længere. Dejen æltes grundigt, gerne i maskine. Lad dejen hæve i 1 time under et viskestykke.
2) Læg dejen ud på bordet og del den i 16 stykker. Rul hver klump dej til en bolle og tryk dem sammen til en flad “cirkel”. Det er praktisk at trykke bollerne ud på bagepapiret de skal bages på. Lad dem efterhæve i ca. 15 min.
3) Fordel pestoen ovenpå pizzabundene. Skræl sharonfrugten og skær dem i skiver. Kom 2 stykker skinke og 2-3 stykker sharonfrugt på hver bund.
5) Bag pizzabollerne i cirka ca. 13 min. ved 230 grader. Efter de 13 min. kommes 2 stk. mini mozzerella på hver. Pizzabollerne bages yderligere 2 min. (Mine fyldte 2 bageplader, så jeg skiftede plads af bagepladerne efter halvdelen af tiden, så de begge havde været øverst i ovnen lige længe.)
Pizzabollerne serveres varme. Et glas rødvin smager virkelig godt til … hvis det nu er weekend.
Traditionelle pizzaboller:
Hvis du hellere vil lave nogle helt traditionelle pizzaboller m. skinke og pepperoni, så er der også hjælp at hente HER:
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu