Mandelboller

Boller og mandler i en og samme sag, det er da genialt!
Så har jeg endnu engang haft gang i bolleriet, og denne kan blev det til disse lækre og knasende mandelboller.
…
Ingredienser til ca. 20 boller:
- Gær – 50 g (1 pakke)
- Hvedemel – 700 g
- Mandelmel (selv blendet eller købt) – 150 g
- Mælk (alt mælk kan bruges) – 4 dL
- Smør – 100 g
- Sukker – 5 tsk.
- Salt – 1 tsk.
- Æg – 1 stk. til topping
- Mandler hakket til topping – 50 g
…
Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i lillefingerlunt mælk. Kom smeltet smør, salt og sukker i og rør rundt. Kom til sidst hvedemelet og mandelmelet i. Massen skal æltes, og her er det klart optimalt med en køkkenmaskine. Lad maskinen ælte dejen i ca. 5 min. på ret lav hastighed. Hvis ikke man har en maskine er det bare i gang med næverne. Dejen skal æltes indtil den ikke er klistret længere, men let giver slip på skålen / køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis nødvendigt.
2. Del dejen i ca. 20 lige store stykker og form dem som boller (OBS: se eventuelt mit lille tip nederst i indlægget). Læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 20 min.
3. Pensel bollerne med æg og kom hakket mandler på som drys.
4. Nu skal de bare bages i ca. 13-15 min. i 200 C varmluft. Stik en gaffel ind i en af bollerne efter 13 min. Giver dejen slip, er de færdige, hænger der lidt ved, så giv dem lige et par minutter ekstra – vores ovne varierer meget.
…
Et lille tip:
I stedet for at forme de sidste 4 boller (ca. 1/5 af dejen) til store boller, så lav dem til 20 små Mandelbomber. Så er der helt sikkert nogle søde tænder, som bliver glade.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu