Mango/kål salat

En af de mest enkelte salater jeg ofte serverer er denne mango/kål salat. Den indeholder kun to ingredienser, men smager stadig super lækkert.
Og hvis man ikke er så meget til kålsmagen, så er den helt perfekt, for mangoen smager rigtig meget igennem, og kålen giver blot lidt bid til salaten.
Ingredienser:
- ½ spidskål
- 1 stor moden mango (eller 2 små)
Skær det halve spidskål i små stykker eller strimler. Hvis man ikke er så meget til kålsmag, så skær dem i ekstra tynde stykker/strimler. Skær mangokødet fri fra skrællen, og skær også mangoen ud i stykker. Bland de to ting sammen i en skål og lad det stå i køleskabet i min. et par timer.
Hvorfor skal salaten stå i nogle timer? – Mangoens saft vil lave en slags dressing med dens vædde, og derfor er det vigtigt, at mangoen er godt moden og saftig. Før servering røres rundt i salaten. Hvis mangoen har væddet rigtig meget, så hæl noget af saften fra inden servering.
Et lille trick: Hvis ikke du har nogle timer før servering til at lave salaten, så kom evt. lidt mango vinaigrette over salaten – Jeg bruger Nicolas Vahe’s mango vinaigrette.
Serveringsforlsag:
Mango passer rigtig godt til lidt spicy mad.
Jeg kan fx. anbefale at lave den lækre Sweet-chili-chicken til.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu