Sommerlig tunsalat ... Fyldte croissanter

Marengskage m. vaniljecreme og bær

Marangskage

Mine skønne svigerforældre fejrede i weekenden deres sølvbryllup med en hyggelig havefest. Jeg havde tilbudt at stå for kagerne, og jeg valgte at gå all in – Dette var kagebordet, og folk var ellevilde!

Sølvbryllupskager

Se opskrifter på alle de andre kager nederst i indlægget. 

Den kage som først var væk, er den sommerlige og friske marengskage. Så jeg synes den skal have æren af, at være den første af kagerne, som kommer her på bloggen.

Ingredienser til 1 stor 3-lags-kage

Bunde: 

 • Æggehvider fra 6 æg  (gem æggeblommerne til cremen)
 • 300 g sukker
 • 3 tsk. citron- eller limesaft.

 

Creme: 

 • 1 stang god vanilje (det er vigtigt den er af nogenlunde god kvalitet, ellers smager vaniljen ikke nok igennem)
 • 400 mL sødmælk
 • 50 g sukker
 • 4 æggeblommer  (brug gemte æggeblommer fra marengsbunden)
 • 3 spsk maizena
 • 350 mL piskefløde

 

Pynt: 

 • 1 bakke hindbær
 • 1 bakke blåbær
 • 1 bakke jordbær
 • 1 bakke brombær
 • 1 kiwi
 • … eller andre bær/frugter du synes skal på kagen.

 

Fremgangsmåde: 

Bundene: 

1) Æggehviderne skal piskes stive. Når de kan bestå “vend-skålen-på-hovedet”, tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk igen indtil massen er glat og fast. Kom nu den sidste halvdel sukker og citrussaft i og pisk massen igennem igen (den sidste piskeomgang skal bare være en hurtigt omgang, pisk ikke alt for længe).

2) Fordel marengsmassen ud i 3 lige store klatter på 3 stykker bagepapir. Form klatterne til cirkler (ca. 22 cm i diameter). Du kan eventuelt tegne cirklerne op først.

3) Sæt bundene nederst i ovnen i ca. 1,5-2 timer ved 120 C. Skift gerne hvilke bunde der er nederst i ovnen, så de alle for lige meget – Sluk ovnen, når de er lette, tørre og slipper papiret. Marengsbundene kan drille, så hvis de ikke slipper bagepapiret nogenlunde let, lad dem da få ekstra i ovnen.  Lad bundene afkøle i ovnen med lågen åben.

Jeg vil her lige indskyde, at mine bunde noglegange knækker (både i 2 og flere stykker), når jeg skal have dem af bageparpiret, de kan godt klistre lidt. Vær ikke ked at det – Når cremen kommer på, er der aldrig nogen som vil se, at bundene er knækket lidt!

 

Cremen: 

1) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland mælk, 100 mL fløde og vaniljekorn i en gryde og giv det et opkog. Hold øje med det og rør jævnligt rundt, det må ikke brænde på!

2) Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt derefter under piskning den varme vaniljeblanding.

3) Hæld blandingen tilbage i en gryde og kog det op under omrøring. Den skulle gerne gå fra flydende til cremet lige pludselig. Når den er en tyk creme, hæld den i en skål og lad den blive kold.

4) Pisk 250 mL fløde til skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme i. Smag den gerne til: hvis den mangler lidt vaniljesmag, kan du komme lidt vaniljesukker i. (Jeg har én gang prøvet, at vaniljen ikke smagte rigtig igennem, da jeg havde købt en knap så god vaniljestang, så jeg kom ekstra vaniljesukker i. Normalt med en god vaniljestang, smager cremen perfekt)

5) Når, og først når, du skal servere kagen, skal den lægges sammen. Hvis du gør det før, bliver den til ren smat – Så vent! Opbevar cremen og bundene i køleskabet indtil kagen skal serveres, så du kan sagtens lave det hele i god tid.

– Jeg laver altid første lag med 1/3 af cremen og en masse hindbær. Anden lag med 1/3 af cremen og en masse blåbær. Øverste lag med den sidste 1/3 af cremen og en masse blandet bær og en lille “kiwistjerne” i midten.

De andre kager, der blev serveret til det smukke sølvbryllup, var:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sommerlig tunsalat ... Fyldte croissanter