Mocca-flødeboller på browniebund og overtrukket med Gold chokolade

Choko og mocca, to af mine yndlingssmage i en flødebolle – Så bliver det ikke bedre.
Til Valdemars 2 års fødselsdag var disse flødeboller en del af det fine kagebord, som I kan se nederst i indlægget.
Opskriften er ret nem og enkelt, og jeg vil mene de fleste kan være med hvis man har standard flødebolleudstyr.
…
Ingredienser til ca. 10 flødeboller:
BROWNIEBUND:
- 10 muffinforme
- 115 g smør (gerne rigtigt smør)
- 300 g mørk chokolade
- 3 æg
- 220 g mel
- 250 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vanilje sukker
- 1⁄2 dl kakaopulver
- Lille nip salt – meget lidt.
Fremgangsmåde:
1) Tænd ovn på 180 grader og stil muffinformene frem.
2) Smørret samt 200 g chokolade smeltes, jeg gør det i mikroovnen – Giv det 15-20 sek. ad gangen og rør rundt efter hver omgang indtil det er smeltet.
3) Sukker og æg kommes i en skål og piskes sammmen til en gul luftig masse. Tilsæt mel, salt, kakao, vaniljesukker og bagepulver i æggeblandingen og pisk igen. Kom chokolade/smørblandingen i og vend rundt. Til sidst tilsættes 100 g groft hakket chokolade.
4) Kom dejen i muffinsformene, de hæver lidt, så fyld dem ikke helt op – ca. 2/3. Bag dem i ovnen i ca. 14-16 min. De skal selvfølgelig være bagte, men de må gerne virke en lille smule underbagte i midten, det gør dem rigtig snasket. (De er helt gennembagte efter ca. 20-22 min. hvis man ønsker det)
5) Sæt dem på køl/frys. De skal køles helt ned før skum kommes på.
SKUM:
- 125g sukker.
- 1 Vaniljestang
- 60 g glukosesirup
- 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
- 1/2 dL
- 1 knivspids salt
- 2-3 spsk. kaffepulver (kan undværes, så får man almindelig skum)
Fremgangsmåde:
1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen, vand og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges derefter ved middelvarme i ca. 3 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.
2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.
3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).
4) Til sidst tilsættes kaffepulver, hvis det ønskes. Pisk skummet med kaffen og smag til – alt efter styrken på dit kaffepulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose (gerne med en flødebolletyl). Har du ikke en sprøjtepose eller tyl, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne.
5) Sprøjt forsigtigt skum ud på hver bund – Det kan være lidt svært.
…
CHOKOLADE:
- ca. 400-500g Gold chokolade (der vil være meget til overs, men sådan er det med flødeboller)
- ca. 50 g kakaosmør (læs den præcise mængde på pakkens vejledningen)
Fremgangsmåde:
1) Temperer chokoladen sammen med kakaosmøren.
2) Kom det i en kop, som har en god højde.
3) Dyb flødebollerne ned i koppen. Når alle flødebollerne er dyppet en gang, kan du vurdere, om du vil dobbeltdyppe.
4) Pynt flødebollerne med hvad du ønsker. Du behøver ikke at pynte!
Velbekomme
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu