Naanbrød

Naanbrød er et geneielt stykke brød! Et fladt pandekagebrød, som er perfekt til at dyppe i alt slag dip eller spise lune med en masse smør.
Og fortvivl ikke … De er super lette at lave og smager helt fantastisk, når de er fuldstændig frisklavet og lige taget af panden!
Ingredienser til ca. 16 stk.
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 150 g græsk yoghurt
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 500 g hvedemel
- evt. en håndfuld frisk basilikum
- Smør (til stegning)
Fremgangsmåde:
1) Gæren kommes i vand og det røres ud. Sukker, salt, græsk yoghurt og evt. hakket basilikum tilsættes og røres jævnt ud.
2) Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres. Hvis du har en røremaskine, vil 10 min. i sådan en være rigtig godt for dejen. Hvis ikke, så ælt så meget som muligt i hånden (det du kan holde til)
3) Dejen stilles til hævning i 1,5 time.
4) Lav ca. 16 stykker af dejen og rul dem til boller. Bollerne rulles til små tykke pandekager. Formen på naanbrødene behøver ikke være snore lige, de må gerne have et lidt rustikt look.
5) Steg brødene i smør på en pande ved middelvarme indtil de bliver smukke gyldne.
Brødende serveres nye og frisklavet og selvfølgelig gerne med alverdens forskellige slags dips.
Har du mod på en større omgang mellemøstlig mad, så se evt. mine serveringsforslag nedenfor.
Serveringsforslag:
Da jeg lavede disse lækre naanbrød var det til en aften inspireret af mellemøsten.
Til denne aften stod menuen på:
- Chicken Teriyaki
- Frisk kålsalat m. radisser og ærter
- Couscous salat m. mango og granatæble samt basilikum/hvisløgsdressing
- Falafler
- Hummus m. med og uden chili
Men hvis man bare vil bruge naanbrødene som fx. en lækker eftermiddagssnack, så vil jeg anbefale at lave nogle forskellige dips, som kan findes her:
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Åh, hvor ser det lækkert ud! Tror jeg er nødt til at kaste mig over de naan brød snart! 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk