Smuk salat m. syltede rødløg, ferskner og spinat.

Nemme og sprøde ciabattaboller

Lækreste ciabattaboller!

Jeg fik sådan lyst til nogle nybagte boller forleden, men havde ikke det store udvalg af forskellige mele herhjemme. Dog havde jeg en halv pose durummel, og den skulle da bruges! Det blev til disse nemme, sprøde men super lækre ciabattaboller.

De er perfekte at servere lune til weekendmorgenerne eller eftermiddagene, men er også super gode til at bruge som sandwichboller.

Ingredienser til ca. 16 boller: 

OBS: Du skal bruge en røremaskine og 2 dejskrabere.

  • 20 g gær
  • 5,5 dL vand
  • 15 g salt
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • Lidt neutraltsmagende madolie (fx. rapsolie)

Fremgangsmåde:

1) Smuldre gær og hæld vand over. Lad det stå i 2 min. og rør da gæren helt ud i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt alt mel og kom skålen over i røremaskinen.

2) Ælt dejen i maskinen i 10 min. ved høj hastighed. Efter de 10 min. skulle dejen gerne være lind, men give let slip på dejkrogen.

3) Smør en stor skål med olie og kom dejen derover i. Smør også et stykke vitavrap med olie og kom det over skålen så tæt som muligt og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve i ca. 2-3 timer. Hvis dejen begynder at hæve over skålen før de 3 timer må du ikke skifte skål, så skal du bare gå til step 4.

4) Smør en silikone bagemåtte eller alternativt bordpladen med olie og “hæld” dejen forsigtigt ud derpå. Mens der “hældes”, hjælp gerne dejen fri skal skålekanten forsigtigt med hænderne. Dejen må ikke miste sin luft, så det er vigtigt, det bliver gjort forsigtigt.

5) Med to dejskrabere “hakkes” bollerne ud (du må endelig ikke ælte dem, så ryger luften ud af dem) og lægges forsigtig over på en bageplade med bagepapir.

6) Bollerne bages ved 250 grader over/undervarme i 10 min. og derefter med varmluft i yderligere 4 min., før at give dem ekstra sprødhed.

Skal bollerne bruges til sandwich, så skal de lige have lov at køle helt af. Skal de bruges til et morgenbord eller eftermiddagsboller, så serveres de dejlig lune og sprøde efter ca. 15 min. ude af ovnen.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Smuk salat m. syltede rødløg, ferskner og spinat.