Amerikansk oksemørbrad m. kartoffelfondant

Nytårsdesserten 2015

Hindbærbombe, hvid hindbærbrownie, chewy chokomoussecake samt vanilleis.

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 21.41.27

Så er det tid til at få uploaded den sidste ret, men den aller vigtigste ret fra nytårsmenuen – Desserten!

Den bestod i år af 4 “små hapsere” med temaet hindbær – 3 kager og 1 lækker kugle italiensk vaniljeis.

Isen købte jeg i Rema, som har de lækreste italienske is, Bologna. De er lidt dyre (40 kr. for 750 mL), men det er alle pengene værd.

De 3 kager lavede jeg naturligvis selv, og opskrifterne kan findes i dette indlæg.

Resten af nytårsmenuen bestod af:

Den lækre appetizer Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme.

Den cremet forret Kartoffel/porresuppe m. hvidvinsdampede torsk.

Den saftige hovedret Amarikansk oksemørbrad m. kartoffelfondant, rødbedepurre, syltede rødløg, brune minisvampe samt en indkogt demi glaze.

På toppen af alt dette kom denne smukke dessert.

12516971_10207674415232443_1687276814_o

Hvid hindbærbrownie: 

Denne opskrift er allerede at finde på bloggen HER.

Hindbærbomber: 

Opskriften på bærbomber er også allerede at finde på bloggen HER, men tjek lige de tre OBS’er nedenfor, før du går i gang med opskriften. Opskriften er til 6 personer (når OBS’erne følges).

OBS:

  • Du skal selvfølgelig bruge friske hindbær, og ikke blåbær, men præcis samme mængde.
  • Desuden skal du kun bruge en halv portion, da formene til nytårsaften er en del mindre.
  • Jeg brugte Ø6 silikoneforme, min er denne, og ikke Ø8 forme, som bruges i den originale opskrift.

Chewy chokomoussecake: 

Ingredienser:

Chokobund:

  • 120 g usaltet smør
  • 60 g usødet kakaopulver
  • 200 g lys brun muscovadosukker (Kan købes i de fleste større supermarkeder)
  • 1 stort æg, let pisket sammen
  • 60 g hvedemel
  • 1,2 dl mælk
  • 1 lille vaniljestang

(og en springform på ca. 23 cm, jeg bruger denne fra IKEA)

Chokomousse: 

  • 6 æggeblommer
  • 115 g mørk chokolade
  • 70 g sukker
  • 4,5 dL piskefløde

 

Ekstra: 

  • Evt. lidt hindbærpulver til toppen

 

Fremgangsmåde:

Chokobund:

1) Smør og kakaopulver piskes/røres sammen i en gryde ved medium/lav varme indtil smørret er smeltet og kakaoen ikke danner klumper. Tag gryden af varmen, og rør muscovadosukker, pisket æg, mælk, mel og vaniljekorn i og bland godt sammen.

2) Blandingen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden. Man kan også komme dejen i almindelige forme ovenpå et stykke bagepair, uden bagepapir får man aldrig kagen op af formen.

3) Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 C, og sæt den efterfølgende på køl.

 

Chokomousse: 

1) Sukkeret og æggeblommer piskes indtil de bliver nærmest hvide.

2) Smelt chokoladen i et vandbad. Chokoladen hældes og vendes i æggeblandingen.

3) Fløden piskes til flødeskum. Flødeskummet vendes i chokolade/æggeblandingen.

4) Kom moussen ovenpå den afkølede bund, og sæt den på køl i minimum 1 time. Gerne mere.

5) Stik evt. kagerne ud i runde forme, eller skær dem ud i de forme du ønsker. Drys lige før servering med hindbærpulver. Brug en lille si til at drysse pulveret med, ellers klumper det formentlig.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amerikansk oksemørbrad m. kartoffelfondant