Nytårsdesserten 2015

Hindbærbombe, hvid hindbærbrownie, chewy chokomoussecake samt vanilleis.
Så er det tid til at få uploaded den sidste ret, men den aller vigtigste ret fra nytårsmenuen – Desserten!
Den bestod i år af 4 “små hapsere” med temaet hindbær – 3 kager og 1 lækker kugle italiensk vaniljeis.
Isen købte jeg i Rema, som har de lækreste italienske is, Bologna. De er lidt dyre (40 kr. for 750 mL), men det er alle pengene værd.
De 3 kager lavede jeg naturligvis selv, og opskrifterne kan findes i dette indlæg.
Resten af nytårsmenuen bestod af:
Den lækre appetizer Lakseroulade m. rugbrødskrymmel og chilicreme.
Den cremet forret Kartoffel/porresuppe m. hvidvinsdampede torsk.
Den saftige hovedret Amarikansk oksemørbrad m. kartoffelfondant, rødbedepurre, syltede rødløg, brune minisvampe samt en indkogt demi glaze.
På toppen af alt dette kom denne smukke dessert.
…
Hvid hindbærbrownie:
Denne opskrift er allerede at finde på bloggen HER.
…
Hindbærbomber:
Opskriften på bærbomber er også allerede at finde på bloggen HER, men tjek lige de tre OBS’er nedenfor, før du går i gang med opskriften. Opskriften er til 6 personer (når OBS’erne følges).
OBS:
- Du skal selvfølgelig bruge friske hindbær, og ikke blåbær, men præcis samme mængde.
- Desuden skal du kun bruge en halv portion, da formene til nytårsaften er en del mindre.
- Jeg brugte Ø6 silikoneforme, min er denne, og ikke Ø8 forme, som bruges i den originale opskrift.
…
Chewy chokomoussecake:
Ingredienser:
Chokobund:
- 120 g usaltet smør
- 60 g usødet kakaopulver
- 200 g lys brun muscovadosukker (Kan købes i de fleste større supermarkeder)
- 1 stort æg, let pisket sammen
- 60 g hvedemel
- 1,2 dl mælk
- 1 lille vaniljestang
(og en springform på ca. 23 cm, jeg bruger denne fra IKEA)
Chokomousse:
- 6 æggeblommer
- 115 g mørk chokolade
- 70 g sukker
- 4,5 dL piskefløde
Ekstra:
- Evt. lidt hindbærpulver til toppen
Fremgangsmåde:
Chokobund:
1) Smør og kakaopulver piskes/røres sammen i en gryde ved medium/lav varme indtil smørret er smeltet og kakaoen ikke danner klumper. Tag gryden af varmen, og rør muscovadosukker, pisket æg, mælk, mel og vaniljekorn i og bland godt sammen.
2) Blandingen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden. Man kan også komme dejen i almindelige forme ovenpå et stykke bagepair, uden bagepapir får man aldrig kagen op af formen.
3) Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 C, og sæt den efterfølgende på køl.
Chokomousse:
1) Sukkeret og æggeblommer piskes indtil de bliver nærmest hvide.
2) Smelt chokoladen i et vandbad. Chokoladen hældes og vendes i æggeblandingen.
3) Fløden piskes til flødeskum. Flødeskummet vendes i chokolade/æggeblandingen.
4) Kom moussen ovenpå den afkølede bund, og sæt den på køl i minimum 1 time. Gerne mere.
5) Stik evt. kagerne ud i runde forme, eller skær dem ud i de forme du ønsker. Drys lige før servering med hindbærpulver. Brug en lille si til at drysse pulveret med, ellers klumper det formentlig.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu