OREO cheesecake

Alle børns (og voksnes) YNDLINGSKAGE!
Hermed en opskrift på en sikker vinderkage, hvis man skal imponere børn!
Ingredienser:
OBS: Jeg bruger silikoneformen “SATURN, Ø 200 mm”
Bunden:
- 30 Oreo
- 90 gr. smør
Ostecremen:
- 20 Oreo
- 80 gr. flormelis
- 3 tsk. vaniljesukker
- 400 gr. flødeost (stuetempereret ikke koldt)
- 300 mL liter piskefløde
- 4 blade husblas
Toppen/Pynt:
- Ca. 20 Oreo
Fremgangsmåde:
1) Lav BUNDEN:
- Blend Oreo helt fint (Jeg bruger en miniblender. Min kan ikke blende dem alle på en gang så stopper den). Har du ikke en miniblender, så knus dem så fint som muligt i en plastikpose.
- Smelt smøret og bland det sammen med de blendede OREO.
- Kom bundmassen ned i springformen med et stykke bagepapir i bunden. Mas med en ske massen ned til en jævn bund og lidt op af siderne. Kom den derefter på køl.
2) Lav CREAM CHEESE:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 min.
- Pisk fløden til flødeskum
- I en anden skål piskes flødeost med vaniljesukker og flormelis
- Husblassen vrides fri for vand og smeltes over et vandbad.
- Tag to spsk. flødeskum og bland sammen med husblassen over vandbadet.
- Knus groft de 20 oreos.
- Vend det resterende flødeskum med flødeostblandingen.
- Hæld den smeltede husblas i blandinden mens der vendes forsigtigt rundt og fordel det grundigt.
- De groftknuste oreos vendes i blandingen.
- Kom blandingen i den ønskede form.
- Stil kagen på frys i minimum 6 timer, meget gerne længere fx. natten over.
- Pynt tilsidst kagen som du ønsker.
Hejsa
Det lyder som en lækker opskrift jeg BARE må prøve, men jeg mangler lidt skridtet med samlingen af bund og flødeostekagen? Hvordan gør du dér? Og kan se din bund også har hul i midten ligesom kagen. Hvordan når du til den færdige kage? Tillægsspørgsmål; hvor længe er den ca. om at tø?
Mvh
Charlotte