Pølsehorn m. smagsvarianter

OREO cheesecake (no-bake)

skaermbillede-2017-03-17-kl-18-58-39

Skal du et smut i himlen?

Egentlig kan det jo ikke gå galt, hvis man fylder en kage med OREO. Det er min absolutte yndlings kiks/kage, og jeg elsker den i alle variationer … og i kage!

Denne cheesecake er en sikker vinder, hvis du skal være ekstra god ved familien og vennerne. Den er super let at lave og jeg vil stille garanti for, at alle munde er tilfredse, nej lykkelige.

  …

Indgredienser:

Jeg bruger en ca. Ø22 springform.

Bunden:

  • 20 Oreo
  • 60 gr. smør

Cremen:

  • 12 Oreo
  • 80 gr. flormelis
  • 3 tsk. vanilje sukker
  • 300 gr. flødeost (stuetempereret ikke koldt)
  • 400 mL liter piskefløde
  • 3 blade husblas

Toppen/Pynt: 

  • Ca. 12 Oreo

skaermbillede-2017-03-17-kl-18-58-30

Fremgangsmåde:

1) Lav BUNDEN:

  • Blend Oreo helt fint (Jeg bruger en miniblender. Min kan ikke blende dem alle på en gang så stopper den). Har du ikke en miniblender, så knus dem så fint som muligt i en plastikpose.
  • Smelt smøret og bland det sammen med de blendede OREO.
  • Kom bundmassen ned i springformen med et lag bagepapir i bunden. Mas med en ske massen ned til en jævn bund og kom den på køl.

 

2) Lav CREAM CHEESE:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 min.
  • Pisk fløden til flødeskum
  • I en anden skål piskes flødeost med vaniljesukker og flormelis
  • Husblassen vrides fri for vand og smeltes over et vandbad.
  • Tag to spsk. flødeskum og bland sammen med husblassen over vandbadet.
  • Knus groft de 12 oreos.
  • Bland det resterende flødeskum med flødeostblandingen.
  • Hæld den smeltede husblas i blandinden og fordel det grundigt.
  • De groftknuste oreos kommes i blandingen.
  • Fordel blandingen over den afkølede bund.
  • Pynt nu kangen med de 12 oreo. Du kan enten 1) Hakke dem over i halve og ligge dem i en cirkel rundt i kanten (De kan være svære at få halveret uden de knækker i 100 stykker, så når jeg skriver “hakke” mener jeg hakke. Brug en skarp knip og hak hurtigt og hårdt ned gennem kiksen), eller 2) Knuse dem groft og ligge demt som et jævnt lag over hele kagen. Begge måder er super fint.
  • Stil kagen på køl i minimum 5 timer, meget gerne længere fx. natten over.

skaermbillede-2017-03-17-kl-18-59-51

Da jeg lavede den, var det som en del af et kæmpe brunchbord bestående af:

 Ølandsboller, Chokolade sconesAmerikanske pandekager, skyrskåle, og en masse lækkert pålæg og frisk frugt/bær.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

4 kommentarer

  • Kasper

    Hej 😀
    Når du skriver, at man skal bruge en “Oreo”, er det så altid en hel Oreo kiks? Det er ikke nødvendigt at adskille kiks og creme – eksempelvis for bunden?
    Ser frem til at høre dit svar 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Kasper

      Du skal bruge alle kiksene hele, ikke noget med at skrabe fyldet ud – Så det er så let 👌🏼

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej.
    Oreo kagen ser vildt lækker ud. Den vil jeg prøve at lave😅Ved du hvor mange personer kagen er til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Camilla

      Dejligt du vil lave den, den er også bare super lækker.
      Jeg vil vurdere, at der er til ca. 12 personer.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pølsehorn m. smagsvarianter