Tal kager - Gulerodskage og browniekage

P-flødeboller (peanutsflødeboller)

skaermbillede-2017-08-29-kl-11-29-46

Det her er verdensklasse, så er det sagt mildt!

Til Theodors 1 års fødselsdag var den store 1 års kage selvfølgelig den vigtigste spiller på kagebordet … troede jeg! Som en lille ekstra ting (og et eksperiment) lavede jeg disse p-flødeboller, som egentlig er en klassisk flødebolleskum, men med en ret speciel bund, nemlig en p-tærte!

Det var en vinder uden lige, og de blev spist rub og stub! Lav dem, jeg lover dig, du vil elske dem.

Ingredienser (ca. 20 stk.)

Fyld:

  • 150 g sukker
  • 1/2 dL vand
  • 75 g æggehvider (jeg anbefaler pastorisserede, hvor det svarer til ca. 2,5 bærer, men ellers svarer det til hvider fra ca. 2-3 æg)

Bunde, overtræk og drys:

  • 20 p-tærter
  • 300 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld saltede peanuts

Fremgangsmåde:

1) Sukker og vand kommes i en gryde og bringes i kog. Det skal koge i 2 min. under omrøring.

2) Æggehviderne piskes let (indtil det bliver hvidt). Langsomt tilsættes sukkerlagen i en tynd stråle mens der piskes på middelhastighed. Når sukkerlagen er tilsat piskes i ca. 15 min. til guffet er stift og holder på formen.

3) Kom guffet i en sprøjtepose og sprøjt det på de 20 p-tærte. Det skal ikke være en høj flødebolle men blot ca. 3 cm. guf. Der kan godt være lidt guf til overs.

4) Smelt og temperer chokoladen. Hak peanuts fint.

5) Og så til den store udfordring: At få chokoladen på guffet.

  • Jeg valgte at dybbe flødebollerne ned i – Dybbet skal være hurtigt. Der kan også hældes chokolade over flødebollerne, men der skal man bruge store mængder chokolade for ikke at slippe op. Chokoladen kan også smøres på med en pensel, men det har jeg personligt aldrig prøvet. Dette step er klart den store udfordring, og som man måske kan se på billederne, så klarede jeg det altså heller ikke til UG. Men hey, det var også mine første flødeboller.
  • Vigtig: Hver gang en flødebolle er blevet betrukket med chokolade drysses lidt finthakket peanut på. Vent ikke til alle er betrukket, for så kan chokoladen være stivnet.

6) Kom dem på køl i minimum 10 min. så chokoladen størkner. De kan holde sig mange dage på køl. Tag dem ud ca. 30 min. før servering, så p-tærten ikke er for kold og hård, når de skal nydes.

skaermbillede-2017-08-31-kl-17-58-33

I skal da lige se kagebordet. Opskriften på den store fødselsdagskage ses HER.skaermbillede-2017-08-29-kl-11-52-30

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tal kager - Gulerodskage og browniekage