Pastasalat – 3 forskellige smagsvarianter

De 3 nemmeste og absolut lækreste pastasalater!
Hvis jeg ved, at jeg de næste dage får rigtig travlt, så laver jeg gerne en ordenligt omgang pastasalater, som kan stå i køleskabet og blive spist af. Herhjemme står både frokost og aftenmaden tit på pastasalat, bare fordi det er hurtigt og nemt og stadig smager super godt.
Selvom det ikke er så tydeligt på billederne, så er det grundlæggende samme pastasalat, men med 3 forskellige dressinger:
- Karrydressing
- Paprikadressing
- Creme fraiche dressing
Jeg har ikke nogen yndlings blandt disse tre, men kan bare sige, at de alle smager super lækkert. Prøv dem og se, om du har en yndlings!
…
Ingredienser til 1 stor portion pastasalat:
- 1 pose pasta, kogt og nedkølet (Jeg bruger oftes pasta-rør, men skruer kan også sagtens bruges)
- 1 dåse majs
- 1 dåse ananas
- 2 håndfulde ærter (Jeg bruger frost)
- 2 røde peberfrugter
- 1/2 rødløg
- 1 pakke bacon tern
- ca. 3-400g skinkestrimler eller kyllingestykker (Hvor meget kød du vil have i, er en smagssag. Det kan også helt undværes). Om du foretrækker skinke eller kylling i din pastasalat er op til dine smagsløg. Kylling smager rigtig godt sammen med karrydressingen, skinke smager rigtig lækkert sammen med paprikadressingen. Man alt slags kød kan bruges til alle de forskellige dressinger.
Dressinger:
OBS: En portion af de 3 følgende dressinger svarer til 1 portion pastasalat. Lav evt. en halv portion af 2 forskellige dressinger og del pastasalaten op i 2, så du får 2 varianter af pastasalat.
Karrydressing:
- 1 bøtte creme fraiche
- 3-5 spsk. karry
- 2-3 spsk. sukker
- 3-5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Paprikadressing:
- 1 bøtte creme fraiche
- 3-5 spsk. paprika
- 3-4 spsk. ketchup
- 2-3 spsk. sukker
- 3-5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Creme fraiche dressing:
- 1 bøtte creme fraiche
- 2 tsk. dijonsennep
- 5-6 tsk. rødvinseddike
- 2-3 spsk. sukker
- 3-5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
…
Fremgangsmåde:
1) Kog pastaen så den er kogt godt igennem. Den skal være dejlig blød og på ingen måde hård. Jeg giver altid pastaen lidt længere tid i kogt vand end anvisningen siger.
2) Skær ananas i mindre stykker, hvis du har købt dem i ringe. Skær den røde peber ud i mindre stykker. Skær rødløget ud i så små stykker som muligt.
3) Steg baconternene sprøde og læg dem på køkkenrulle så fedtet bliver suget fra.
4) Bland alle ingredienserne til pastasalatens base sammen.
5) Bland alle ingredienserne til den/de valgte dressing(er) sammen og smag til – Mangler der salt, sukker, karry, paprika, osv.
6) Bland dressingen sammen med pastasalaten og server salaten kold.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu