Marmoreret fondant eller marcipan

Pizzaboller m. skinke og pepperoni

Pizzaboller m. skinke 1Så er der pizzaboller … Verdens bedste snack!

Jeg har fyldt fryseren op med pizzaboller, så jeg altid hurtigt kan varme lidt mad op. Her under barslen er “frysemad” livsnødvendigt! Jeg er konstant sulten af alt det amning, så for pokker hvor bliver der kørt meget indenbords lige i tiden.

Ingredienser til ca. 16 stk.:

Bunde: 

  • 50 g. gær
  • 4 spsk. olie
  • 6 dl. lunkent vand
  • 4 tsk. salt
  • 2 dl. grahamsmel
  • 2 dl. durum mel
  • 450-500 g. hvedemel

 

Fyldet: 

  • 1 stor + 1 lille dåse tomatpure
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 2-4 spsk. olivenolie (andet olie kan også bruges)
  • 1½ spsk. tørret oregano

 

  • 1 pakke skinke strimler – 200 g
  • 1 pakke peperoni – ca. 130 g
  • 1 rødløg
  • 400 g pizzaost (jeg bruger meget ost, mindre kan måske gøre det) 

Fremgangsmåde: 

1) Gæret opløses i lunkent vand. Lad det stå i 2 min. og rør rundt. Olie, salt, grahams mel og durums mel tilsættes under omrøring. Til sidst kommes hvedemelet i. Det hele røres sammen. Hvis dejen er meget klistret, så tilsæt mere mel, indtil den ikke er klistret længere. Dejen æltes grundigt, gerne i maskine. Lad dejen hæve i 1 time under et viskestykke.

2) Læg dejen ud på bordet og del den i ca. 16 stykker. Rul hver klump dej til en bolle og tryk dem sammen til en flad “cirkel”. Det er praktisk at trykke bollerne ud på bagepapiret de skal bages på. Lad dem efterhæve i ca. 15 min.

Pizzaboller m. skinke 2

3) Bland tomatpure, hvidløg, oregano og olie godt sammen – Olien skal være rørt helt ind i massen, tilsæt 2-4 spsk. indtil der ikke kan røres mere ind. Kom tomatblandingen ovenpå pizzabundene.

4) Fordel skinkestrimler på 8 bunde og pepperoni på de andre 8 bunde. Kom lidt løgringe ovenpå kødet. Fordel osten på de 16 bunde.

5) Bag pizzabollerne i cirka ca. 12 min. ved 230 grader (hold øje med osten ikke bliver brændt på men blot bliver godt gyldent). Hvis man bager mere end en bageplade ad gangen, skal de have lidt mere. Mine fyldte 2 bageplader, og de kom sammen ind. De skulle have 16 min., hvor jeg skiftede plads på bagepladerne efter halvdelen af tiden, så de begge havde været øverst i ovnen lige længe.

Pizzabollerne serveres varme. Drys eventuelt med lidt ekstra oregano.

Pizzaboller m. skinke

Alternative pizzaboller: 

Hvis du har lyst til lidt alternative pizzaboller, så vil en ide være de lækre luksus pizzaboller med pesto, parmaskinke, sharonfrugt og mozzarella.

Pizzaboller m. pesto

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

2 kommentarer

  • Henriette

    Hej,
    Er netop igang med at lave dine pizzaboller, de set vildt lækre ud! Men er det korrekt at der skal 2 dl. olie i tomatpuréen? Synes jeg har problemer med bare at få rørt 1 dl i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Henriette

      Nej, det er vist lige voldsom nok. For pokker da, der skulle stå ca. 2 spsk!
      Jeg håber virkelig du kan få hælt lidt af olien ud af tomaten, eller få den rørt ind i.
      Tusinde tak for at gøre mig opmærksom på det … Der var vist lige et øjebliks ammehjerne.

      Jeg beklager simpelthen så meget!

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Marmoreret fondant eller marcipan