Spagetti Carbonara / Pasta Carbonara

Portobello burger – Den sunde burger.


skaermbillede-2017-12-03-kl-10-50-03

Det ligner jo faktisk hvilken som helst anden fed burger, men denne her er SUND!

Ja, men skulle tro det var en lille løgn, at disse burgere kan gå ind under kategorien sund, men det vil jeg faktisk påstå, at den kan. Det eneste, som ikke rigtig passer ind i det sunde tema er naturligvis den skive cheddarost, som der er kommet ovenpå bøffen, men den kan jo bare undlades. Ellers er alt sund, også den hjemmelavet burgerdressing, som er heri.

Denne version af en sund burger består af:

  • “Burgerboller” lavet af portobello svampe
  • Hakkebøffer lavet af magert hakket oksekød evt. med en lille skive ost
  • Grønt: Salat, agurk, rødløg og evt. lidt majs
  • Grillede peberfrugter
  • Hjemmelavet sund burgerdressing

Dertil serverede jeg en salat, som udelukkende var lavet på resterne fra burgernes indhold.

Opskrifter på alle elementerne ses herunder.

2017-11-27-19-15-19-2

Portobello svampe / Burgerboller:

  • 2 svampe pr. burger

Pensel svampene med en lille smule olie, både udvendigt og indvendigt.

Kom dem i ovnen ved 200 C i ca. 20 min.

Bøffer:

  • ca. 150-200g hakket oksekød pr. bøf (gerne magert kød 3-7%)
  • evt. en lille skive ost (kan sagtens undværes). Vi bruger en skive cheddar.

Form hakkekødet til bøffer svarende til den størrelse svampene har og steg dem gerne i en smule stegefedt.

Hvis du ikke er på striks kur, men gerne bare generelt vil spise sundt, så går det nok med en lille skive ost. Vi kommer den i hvert fald altid på bøfferne, det giver bare lige det sidste til burgeren. Osteskiven kommes på bøffen 30 sek. før den er færdigstegt, så osten ligger og smelter over bøffen på panden.

Grillede peberfrugt: 

OBS: Kan laves i god tid (evt. som det første) og så varmes op sammen med svampene.

Et lille fif: Lav ekstra med grillede peberfrugter og brug resterne i en salat.

  • ca. 1/4 stor peberfrugt pr. burger

Skær peberfrugten ud i mindre stykker. 1 peberfrugt i ca. 8 stykker.

Kom dem i ovnen på grillfunktion. Min ovn har grillvarme 1, 2 og 3, og jeg sætter den bare på maks, altså varme 3. Er det en lidt ældre ovn, så stil den på grill og ca. 250 C. Hold godt øje med peberfrugterne, lige pludselig begynder de at få sorte plamager, og så er det færdige. Det tager ca. 15 min. i min ovn, men det varierer meget alt efter ovnens grillfunktion – Så hold godt øje!

Hvis de får alt for store sorte plamager, så kan det sorte heldigvis nemt fjernes, og peberfrugter stadig bruges.

Sund hjemmelavet burgerdressing:

Se opskriften HER.

skaermbillede-2017-12-03-kl-10-59-30

Grønt: 

Her sætter kun fantasien grænser, men jeg kommer følgende i:

  • En form for salat, fx. iceberg
  • Agurk
  • Rødløg
  • evt. lidt majs

Resterne af alt dette og grillede peberfrugter laves til en lækker salat, som serveres til burgerne.

skaermbillede-2017-12-03-kl-10-50-20

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Spagetti Carbonara / Pasta Carbonara