Rabarbar-/ jordbær trifli m. vaniljecreme og crunch

Rabarber macarons (glutenfri)

Skærmbillede 2016-06-03 kl. 16.47.49

Her i sommeren er det skønt, at der altid ligger en lille snack i køleskabet, når man går sukkerkold. Og der findes ikke en bedre snack end macarons …. og så med rabarber!

Ingredienser (ca. 25 macarons): 

Bunde: 

  • 140 g flormelis
  • 150 g mandelmel (eller mandler blendet til mandelmel)
  • 1 spsk. rød frugtfarve
  • 100 g æggehvider (ca. 3 æg)
  • 50 ml vand
  • 150 g sukker

 

Fyld (rabarberkompot):

  • 100 g flormelis
  • 400 g rabarber
  • 1 spsk. citronsaft
  • evt. lidt ekstra flormelis ca. 1-3 spsk.

 

Fremgangsmåde: 

Fyld (rabarberkompot): 

1) Kog rabarber, citronsaft og flormelis i en gryde. Rabarberne skal være møre og smattet.

2) Si rabarberblandingen. Lad rabarbermassen stå i sien indtil der ikke løber mere væske fra (ca. 15 min).

3) Væsken skal du faktisk ikke bruge, men jeg gemmer den altid (fryser den ned), til hvis jeg skal lave en glaze/top til en kage. Se eksempel på billedet nederst i indlæg, hvor væsken er brugt til en rabarbermoussekage.

4) Kom rabarbermassen fra sien i en skål og køl det helt ned i køleskabet. Lad det gerne stå til dagen efter.

5) Smag på rabarberkompotten. Hvis den er sød nok, så er det perfekt. Jeg tilsætter noglegange lidt ekstra flormelis, da rabarbers sødme svinger meget.

 

Bunde og toppe: 

1) Flormelis og mandelmel kommes i en skål. Tilsæt 50 g æggehvide i blandingen og rør godt rundt.

2) Vand og sukker kommes i en lille gryde og bringes i kog i ca. 5 min. ved middelhøj varme. Det skal boble en del, men skru ikke op på maks varme, blandingen må ikke begynde at tage karamelfarve.

3) De resterende 50 g af æggehviderne piskes stive. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, indtil du har en marengsmasse der er flot glat.

4) Marengsmassen og mandelblandingen vendes sammen. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små macarons toppe og bunde ud på en bageplade med bagepapir.

5) Lad dem stå og hvile i ca. 20 min. Dette er vigtigt, du må ikke komme dem direkte i ovnen.

6) Bundene bages i 12-15 min. ved 150 grader. De skal gerne give nogenlunde let slip på bagepapiret. Lad dem efterfølgende køle helt af før de endelig tages fra bagepapiret.

7) Til sidst skal de blot samles ved at fylde rabarberkompot på en bund og derefter komme en top på. Samle først dine macarons den dag du skal bruge dem.

Macarons skal altid være på køl, når de er samlet.

Skærmbillede 2016-06-03 kl. 16.48.55

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

3 kommentarer

  • Hvor længe kan de holde sig, i køleskabet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Rikke
      Problemet med alle kager, der er baseret på marengsmasse er, at de meget hurtig bliver “smattet”, når de kommer i kontakt med noget fugtigt som fx. fyldet i macarons.
      Elementerne i macarons, bunde/toppe og fyld kan sagtens laves nogle dage i forvejen, hvor bundene opbevares tørt og tæt i en dåse/pose og fyldet i køleskabet. Men når de først er samlet, så er det meget begrænset, hvor længe de er sprøde og lækre. Jeg vil samle dem på dagen, hvor de skal bruges. De er også fine at nappe til derhjemme dagene efter, men man kan altså mærke, at konsistensen ikke har helt den samme sprødhed.
      Håber svaret kan hjælpe.

      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kunne et helt bestemt, et giver i hvertfald meget god mening, det du siger 🙂
      Tak for svaret!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Rabarbar-/ jordbær trifli m. vaniljecreme og crunch