Hjemmelavet ægge-/karrysalat

Status på sygehusbesøget: Ét skud i bøssen, ellers – Hold ud!

Som skrevet i tidligere indlæg “Valdemar 6 måneder – KOLIK du er en bitch! … Hvad fejler min lille dreng?”, skulle vi endelig ind på børneafdelingen på Skejby sygehus og få lille Valdemar tjekket, da han generelt bare ikke er tilpas og ikke vil sove. Det kan du læse meget mere om i det tidligere indlæg.

Fredag d. 7 december var vi afsted, og vi må desværre sande, at vi lidt fik den oplevelse, som vi frygtede. De vejede og målte ham, vendte og drejede ham og tryggede lidt på ham (præcis som egen læge havde gjort), og derefter kom konklusionen:

“I lægeverden er han en sund og rask dreng, der er ingen tegn på, at han fejler noget”

Amen for fanden da! Vi ved da godt at han vokser fint. Og vi ved også godt, at han umiddelbart er fin – Jeg har udover et utal af lægebesøg været til samtlig alternative behandlinger med ham (Kiropraktor, osteopati, kranie sakral, zone terapi, osv.), og de har allesammen efter nogle behandler sagt, at han er fin og at der ikke er mere de kan behandle ham for. Så ja! Vi ved godt at han umiddelbart er fin og perfekt – Men vi sidder jo ikke her for at få den besked, vi sidder her fordi han IKKE er okay, og han har det IKKE godt!

Heldigvis var Mathias med på sygehuset, og han er bedre til at banke i bordet end jeg er. Han nægtede at gå, før de havde gjort et eller andet med ham. Det resulterede i, at vi fik noget medicin mod refluks (og silent refluks) med hjem på prøve, da det var det eneste bud lægen havde på, hvad der kunne være grunden til hans utilpashed og søvnløshed. Han blev ikke tjekket ydereligere eller skannet, men der blev blot udskrevet noget prøvemedicin til 14 dage. Vi gik fra sygehuset med beskeden:

“Hvis ikke det her medicin virker, så må i bare holde ud. Der er ikke mere vi kan gøre for jer”

Det var ikke den løsning vi havde håbet på, men det var da bedre end ingenting. Jeg havde håbet de ville skanne ham eller indlægge os til observation, men ressourcerne er der desværre nok ikke. Vi krydsede alt vi havde for, at medicinen vil give en virkning og hjælpe vores lille søn.

Nå – Vi prøvede medicinen “Nexium” i 14 dage og her er vores oplevelse af det:

De første dage gik det meget stille men dog lidt bedre for hver dag der gik, hvor han fik medicinen. Da der var gået 4-5 dage synes jeg faktisk, at der var sket en bedring. Det var på ingen måde perfekt, men han sov lidt bedre, især om dagen, og han kunne ligge lidt på madrassen og hygge med legetøj og storebror – Det havde han aldrig kunne før uden at sætte i skrig, når man lagde ham. Vi håbede selvfølgelig på, at den gode udvikling vil blive ved, så vi endte med noget man kunne kalde et godt resultat, altså en glad og tilpas baby, der sover fint – Men desværre stoppede den gode udvikling der. Det blev aldrig bedre end det.

Så det er her vi er nu en måned senere. Han sover lidt bedre, måske ca. 1 time af gangen i stedet for 20 min. Om natten er han lidt nemmere at få til at sove videre, så nu bruger vi måske 10 min. istedet for 20-30 min. på at få ham til at falde i søvn igen – Men det er stadig hver eneste time vi er oppe natten lang. Han kan (noglegange) ligge 5-10 min. på legetæppet og hygge uden at sætte i skrig. Men, han vil stadig helst hænge i vores arme, han er stadig træt, da han stadig sover for lidt, og vi har stadig nogle uforklarlige skrigeture. Jeg havde håbet at få en glad dreng ud af det her, jeg har fået en lidt mere tilpas dreng, men stadig en dreng der nogle gange har ondt og er meget utilpas.

Vi fik lov at forlænge medicinen efter de 14 dage, da der havde været lidt bedring. Og det er jeg i det mindste glad for. De kunne sagtens have sagt, at det ikke var bedring nok til, at de vil forlænge.

Så vi er stadig meget trætte og udkørte herhjemme, og jeg synes stadig det er nogle lange og hårde dage. Og nu er der kun 2 måneder til han skal starte i vuggestue, og for pokker hvor jeg håber at han snart kommer op og kravle, så han ikke skal ligge på maven/ryggen, som han ikke kan lide. Hvis er han er så ked af det som nu i vuggestuen, så er jeg ret sikker på, han vil blive kaldt hjem konstant – Øv hvor er det bare træls. Jeg kan slet ikke overskue det.

Så jeg ber jer igen – Please send nogle glade baby vibes denne vej!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

12 kommentarer

 • Susanne

  Hej med jer
  Åh py min dreng er i dag 32 men havde også kolik og meget som du beskriver din dreng.
  Han græd i knap 1 1/2 år og ingen kunne finde årsagen!
  Da han blev så stor at han kunn sætte ord på. Fandt vi ud af hvorfor han bl.a ikke kunne lide sodavand som de andre børn i familien. Han kunne og kan stadigvæk ikke bøvse alså komme af med luften igen kun gennem tarmene. Derfor gjorde det så ondt og han havde tit forstoppelse, uden hans afføring var knoldet men luften fyldte alt for meget og det var så hårdt for ham. Lille stakkel
  ❤️ Derfor lå han tit på siden og sov, det lettede lidt.
  Vil sige det bare er så hårdt når ens guldklump lider og man tilsidst er så brugt af søvnmangel og bekymring, så føler med jer.
  Knus nu mormor og farmor❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Susanne

   Tusinde tak for din søde besked – Og tillykke med titlerne mormor og farmor.
   Det er en jungle at finde frem til, hvorfor de små pus er utilfredse, når man føler man gør alt.

   Med venlig hilsen
   Mie, HaslundHome

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Mie
  Puh, hvor lyder det hårdt for Jer.
  Hvordan fungerer maven hos den lille fyr?
  Og som der er nævnt oppe vil jeg kraftig anbefale Jer at få hans øre tjekket. Dette med baggrund i at han ikke vil ligge ned længe af gangen.
  Håber snart det vender hos Jer.
  Mvh Charlotte, børnesygeplejerske og snart sundhedsplejerske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Charlotte

   Vi har døjet lidt med maven og han har fået movicol siden han var 4 måneder gammel. Det er vi heldigvis kommet ud af, da han nu fint kommer af med afføring.
   Han øre er blevet tjekket ved en øre-næse-hals specialist, så det er “desværre” ikke det.

   Tusinde tak for din besked.

   Med venlig hilsen
   Mie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er det trist at læse jeres oplevelse på sygehuset. Det minder meget om vores egen oplevelse. Og mønstret med jeres lille Valdemar lyder præcis som med vores Theodor – ihh hvor jeg føler med jer og dig især! Jeg vil sige, at for hjalp det faktisk, da han startede i dagpleje. Han kunne pludselig tage længere lure i barnevognen og det skabte mere ro på nætterne også. Jeg troede aldrig, at det skulle gå med dagpleje, så forstår din bekymring. Det skal nok gå! Han er idag 2 år og sover stadig klods op af mig, men har til gengæld kun få opvågninger om natten, hvor han lige skal mærke mig, og sover 1,5-2 timer til middag i barnevognen. Håber det bedste for jer!!! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Maria

   Åh – tak for din besked. Jeg håber virkelig at han kommer til at klare sig i vuggestuen.
   Skønt at høre det går bedre med jeres lille fis, jeg krydser fingrer for, at lille Valdemar også snart får det bedre.
   I fik ikke noget medicin?

   Med venlig hilsen
   Mie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Prøv at få tjekket hans ører ved en øre-næse-hals-læge. Hvis han har væske i ørerne trykker det og gør ondt, når han ligger ned. God bedring – han ser dejlig ud 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Bettina

   Vi fik da han var 5 måneder tjekket alt hos en øre-næse-hals specialist. Dengang var der intet at se. Det er godt nok over 2 måneder siden, men jeg tror “desværre” ikke, at det er det. Storebror havde problemer med ørene, da han var omkring 1 år, så jeg er meget opmærksomme på de små øre … både hos den store og den bette.
   Men tusinde tak for forslaget.

   Med venlig hilsen
   Mie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg ved ikke, om du kender til det, men der en gruppe på Facebook, der hedder “forældre med refluksbørn”. Om det er refluks han har eller ej, er gruppen bare rigtig god, fordi der er andre, som ved hvordan det er. Nogle har også forskellige forslag til, hvad man kan prøve af alternativer og så ved jeg, at der findes forskellige slags medicin, hvor nogle har større effekt med det frem for fx nexium.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Nanna

   Jeg har godt hørt om den, og har nu meldt mig ind – Det kan jo ikke skade at læse lidt derinde og se, om nogle har erfaringer der kan hjælpe os.
   Tusinde tak.

   Med venlig hilsen
   Mie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viklemor

  Hvor jeg dog sender jer en masse gode babyvibes. Føler virkelig med jer!!

  Jeg tænker, at det er testet, men ville bare lige høre – for at aflaste jeres ryg og arme, har I da prøvet at vikle ham? Det er også en dejlig hjælp mht lur ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Viklemor

   Tusinde tak for tankerne.

   Vi har prøvet at vikle ham – Både i en vikle og bæresele på os eller bare at pakke ham godt ind i et viklet tæppe, når han skulle sove. Ved begge tilfælde bliver han desværre helt hysterisk, han vil simpelthen ikke pakkes tæt ind. Min store søn faldt altid helt til ro, når han kom i en bærevikle og senere en bæresele, men Valdemar bliver hysterisk – Øv.

   Men tak for at forsøge at hjælpe, vi tager jo imod alle bud med kyshånd … men ja, viklen er afprøvet.

   Med venlig hilsen
   Mie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet ægge-/karrysalat