Sukkerfri “sund” skyrkage

Den her kage er simpelthen for god til at være sand – Lækker, nem, hurtig og ret sund.
Forleden havde jeg en stor bøtte vaniljeskyr, der meget snart skulle spises, stående i køleskabet. Vi kunne på ingen måde nå at få den spist, så min hjerne gik naturligvis meget hurtigt i kagetanker. Vi fik gæster dagen efter, og da de spiser meget sundt, vil det være super oplagt at lave en “sund” kage til dem … så jeg gik i gang i køkkenet med hvad jeg lige havde i skabene.
Når jeg skriver kagen er “sund”, er det set i forhold til andre kager. Det er klart, at man sagtens kan finde noget, der er sundere end denne kage. Det er især bunden, som er liiiidt ulovlig.
Ingredienser: (Jeg bruger en springform på Ø22)
Bund:
- 125 g smør
- 250 g Sukkerfrie digestive (eller bare almindelig digestive) – Sukkerfri digestive kan være svære at finde, nogle MENY butikker har dem. Alternativ brug andre sukkerfrie kiks som fx. disse.
Smelt smøret og knus kiksene rimelig fint (jeg kommer dem i en frysepose og tæsker dem med en kagerulle). Bland smør og kiks grundigt sammen. Kom kiksemassen i en springform og mas kiksemassen ned i formen med en ske. Kom bunden på køl imens skyrmassen laves.
Skyrmasse:
- 1 bøtte (1 kg) vaniljeskyr (jeg bruger denne fra Cheasy) OBS: tag skyren ud af køleskabet ca. 3-4 timer før du laver kagen, da den ikke må være for kold.
- 1 vaniljestang
- 4 tsk. flydende sødemiddel (jeg bruger flydende Stevia). Dette kan undværes, hvis man ikke vil have så sød en kage men mere “syrlig” og frisk.
- 4 blade husblas
Kom husblas i koldt vand i 5-10 min. Tag vaniljekorn ud af vaniljestangen. Bland vaniljekorn og sødemiddel i skyren. Vrid husblasen fri for det kolde vand og smelt det over et vandbad. I det smeltede husblas kommes 2 spsk. skyr og der røres rundt. Bland nu husblasblandingen grundigt i resten af skyren. Kom skyren ovenpå kiksebunden og køl den i minimum 4-5 timer, gerne natten over. Den kan kommes lidt i fryseren for at speede processen op, men den må ikke begynde at fryse til.
Bærglaze:
- 300 g frosne brombær (eller andre bær fx. blåbær eller hindbær)
- 4-5 tsk flydende sødemiddel
- 4 blade husblas
Kom de frosne bær i en gryde og giv dem et opkog i ca. 10 min. Si nu saften fra bærrene. Du må ikke mase bærrene gennem sien, for så bliver glazelaget “grynet”, saften skal selv løbe gennem sien. Kom husblas i koldt vand i 5-10 min. Vrid husblasen fri for det kolde vand og kom det i det varme frugtsaft. Rør rundt til husblassen er opløst. Du skal have 4 dL frugtsaft, kom lunkent vand i saften indtil de 4 dL rammes. Lad nu bærsaften køle ned til ca. stuetemperatur før det hældes forsigtigt over kagen. Kagen stilles på køl i ca. 2 timer til toppen er stivnet helt.
Tag nu kagen ud af springformen og server en lækker kage med god samvittighed på sundhedskontoen.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Den ser så lækker ud! Hvad er holdbarheden på kagen? 🙂