Sweet-Chili-Chicken

Trænger du til lidt inspiration til kyllingen, og kan du godt lide lidt spicy smag i maden, uden det bliver en ren chilibombe? – Så er denne sweet-chili-chicken et rigtig godt bud.
Jeg vil lige skynde mig at sige, at denne ret IKKE er stærk. Den har en dejlig smag af chili, men er på ingen måde stærk, da der kun bruges sweet-chili.
Ingredienser til en stor portioner til 3-4 personer:
- 1 kg kyllingfilletter (uden lage, det skal være 100 % kylling)
- 500 g Sweet-chili-sauce
- 2 spsk. Ketjap manis (alm. soya kan også bruges)
- 2 spsk. Maizena
- 2 tsk. groft salt
- Lidt peber
- Evt. lidt sesam til topping
Fremgangsmåde:
1) Skær kyllingfiletterne i tykke strimler/skiver og steg dem i ca. 2 min. på maks. varme på en pande.
2) Bland de resterende ingredienser sammen i en skål (undtagen sesam). Skru lidt ned for varmen på panden og kom chilimarinaden ned til kyllingerne. Rør jævnligt rundt, så marinaden ikke brænder på.
3) Når kyllingerne er gennemstegt drysses evt. lidt sesamfrø over kyllingen og serveres.
Serveringsforslag:
Jeg serverede den sprøde og lækre Mango/kål salat og en omgang ris til kyllingen. Hvis man skal være helt igennem sund, kan risene sagtens undværes, men Mathias kan ikke blive mæt, hvis der ikke er lidt ekstra fylde.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu