Karrykylling i kokosmælk

Tarteletter m. kylling, champignon og bagte tomater


Lækreste tarteletter!

Af en eller anden grund har vi en tendens til at forbinde tartelet-fyld med en bestemt ting, nemlig kylling og asparges. Men det er simpelthen for dumt, at vi ikke udforsker tartelet-verdnen lidt mere. Man kan nemlig lave tarteletter i alverdens afskygninger og de kan smage helt vidunderligt!

Jeg kommer her med en tarteletfyld der stadig har kyllingekød i, men hvor aspargesen er skiftet ud med champignon og toppet med lidt bagte cherry tomater.

Indgredienser til ca. 20 tarteletter (Lav eventuelt kun halv portion):

  • 1-1,5 kg kg kyllingefileter (her kan en hel kylling naturligvis også bruges).
  • 500g champignoner
  • ca. 20 cherry tomater
  • 2-3 terninger kyllingboullion
  • ca. 1 L sødmælk (måske lidt mindre)
  • ca. 150 g Magarine/smør
  • Hvedemel til opbagt sovs
  • Salt og peber
  • 20 tarteletter (køb ikke de billige discount, de er elendige!)
  • Top eventuelt med persille

Fremgangsmåde: 

1) Skær cherry tomaterne over i halve og læg dem på en bageplade. Drys med lidt salt. På dem i ovnen i 10-15 min. ved 200 graders varmluft.

2) Kog kyllingefiletterne i ca. 10 min. med lidt salt. De skal være ligepræcis gennemkogte. Giv dem ikke for meget eller alt for høj varme, da de ikke må blive tørre. Gem endelig det skum, som kyllingfiletter evt. afgiver under kogningen til sovsen. Hæld ellers vandet fra. Riv kyllingfiletterne fra hinanden i tynde strimler med to gafler.

3) Skær champignonerne i moderate stykke og steg dem på en pande.

4) Lav en opbagt hvid sovs af margarine/smøren og ca. 1 L sødmælk:

–  Start med at smelte margarine/smør og lav en melbolle med hvedemel (jeg har ikke mål på hvor meget mel der skal bruges, den tager jeg lidt på gefühlen).

–  Hæld lidt efter lidt mælk i melbollen under medium varme og konstant omrøring. Når sovsen har konsistens er som man ønsker, så stop med at komme mere mælk. Hvis du ikke har mere mælk, og den stadig er for tyk, så tilsæt vand)

– Tilsæt 2 stk. kyllingeboullion terninger og rør grundigt rundt, så du sikrer de er helt opløst. Tilsæt også eventuelle rester af kyllingskum fra afkogningen.

3) Tilsæt kyllingstrimler og champignon i sovsen, og smag til. Tilsæt eventuelt mere boullion, salt og peber.

4) Lad sovsen stå og småkoge ved svag varme mens tarteletterne lunes et par minutter i ovnen.

5) Når tarteletterne skal serveres lægges de bagte tomater ovenpå på sovsen. De skal ikke røges rundt i, for så bliver det for meget smat.

Serveringsforslag:

Tarteletter kan spises helt for sig selv til både frokost og aftensmad – Bum basta! Men tarteletter kan også, ligesom til manges julefrokost, være en del af et større frokostbord. Vi lavede herhjemme tarteletterne til nogle skønne gæster sammen med følgende lækkerier:

2017-11-05-13-40-00

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Karrykylling i kokosmælk