Karamelliserede popcorn

Valdemars Barnedåb – Den 2. september 2018

Min skønneste lille familie

(Og nej, jeg er ikke mega lav – Mathias er mega høj!)

For 2 uger siden, søndag d. 2 september 2018, fik familiens yngste medlem officielt sit navn:

Valdemar Haslund Jørgensen 

Vi havde den skønneste dag, hvor alt bare gik fantastisk og endda over alt forventning. Jeg kan ikke sætte en finger på noget, der skulle have været anderledes. Faktisk var der flere ting ved dagen, som vi ikke var forberedt på og som vi ikke havde planlagt eller kunne have haft planlagt, men som bare skete, om som gjorde dagen ekstra speciel – Hvad var vi så heldige med? Læs videre om dagen her i indlægget og få svaret.

Dåben i Domkirken, Aarhus: 

Allerede fra dagens tidlige start gik ting som planlagt. Vi prøvede noget, som meget sjældent sker hjemme ved os: Vi var i god tid, da vi forlod lejligheden og gik ned mod kirken – Say What? Ja jeg mener det squ!

Vejrudsigten havde hele ugen sagt, at vejret søndag skulle blive regn, regn og lidt mere regn. Men også her blev vi glædeligt overrasket, for vejret var fantastisk. Skyfrit og sol og intet tydede på, at der skulle komme dårligt vejr senere. Der var ikke en sky at spotte på himlen.

Vi trådte ind i kirken og fik madet Valdemar af, givet ham en ny ble og ikke mindst givet ham den fine dåbskjole på. Derefter satte vi os op til døbefonten på de pladser vi havde fået tildelt.

Præsten der skulle døbe Valdemar, var ikke bare hvilken som helst præst. Da jeg i løbet af ugen skulle til samtale hos præsten gik det op for mig, hvem der skulle give vores lille mand hans navn: Det skulle biskoppen sørme, og ikke bare er han biskop men tilmed også den kongelige konfessionarius. Jaja, fint skal det være, når Kong Valdemar skal døbes.

Tiden siger kl. 10.00 og kirkens klokker begynder at bimle. Pludselig opstår der tydelig visken rundt i kirken og folk begynder at kigge og forsigtigt pege den samme retning. Mathias og jeg kan intet se, men det tager ikke mange sekunder før vi også kan se, hvorfor hele kirken pludselig fokuserede på det samme.

Dronningen – Selve Hendes Majestæt Magrethe satte sig pludselig 1 m. bag os og skulle overvære Valdemars dåb. Jeg er sikker på, at hun udelukkende kom for at overvære dåben, og naturligvis ikke bare for at høre gudstjenesten. Tror i ikke også det? 

Jeg indrømmer det gerne – Jeg blev starstruck.

Nå efter at have tilbragt 1,5 time i kirke med dronningen, var dåben og gudstjenesten forbi og Valdemar havde fået vasket håret (uden at give den mindste lyd fra sig), og vi kunne nu sammen med vores 85 gæster tage afsted til receptionen på Restaurant ANKER, hvor der ventede den lækreste anretning.

Reception på Restaurant ANKER, Aarhus:

Restaurant ANKER er en ny restaurant i Aarhus, som ligger helt ned til vandet på Aarhus Havn. Der er udsigt over hele havnen og restauranten har formået at få skabt de lækreste omgivelser både ude og inde. At vejret var så fantastisk gjorde bare oplevelsen af restauranten endnu bedre, da vores gæster både kunne sidde inde og ude. Alle valgte at nyde velkomstdrinken ude i det gode vejr i de smukke omgivelser og efterfølgende gik vi ind for at få maverne tilfredsstillet.

 

Se lige hvor fint Restaurant Anker havde pyntet op til vi kom.

Vi havde beskrevet hvordan de skulle pynte bordene, og kom dagen før med rekvisitterne dertil, men alt pyntningsarbejdet stod de for, så vi skulle ikke tænke på noget.

Brunch-/frokostbuffet:

30 min. efter vi og gæsterne var ankommet, blev maden serveret. Vi havde bestilt en stor brunch-/frokostbuffet, med alt hvad maven kunne ønske sig.

Menuen stod på:

  • Scrambled eggs m/bacon
  • Yoghurt m/müsli
  • 3 slags pølser m/garniture
  • 3 slags oste m/tilbehør
  • Paté m/svampe og bacon
  • 2 slags syltetøj
  • Hjemmebagt brød & Smør
  • Butterdejsbagte slagter pølser̈
  • Croque Madame ̈- Sprødristet toast m/skinke og Gruyere ost
  • Rimmet brændt laks og citron creme
  • Tærte m/spinat og laks
  • Tærte m/porre og løg
  • Brunchpandekager
  • Mont D ́Or m/karamaliserede mandler
  • Frisk frugt
  • French toast m/sirup
  • Mini croissanter 

Alt maden var virkelig lækkert og der var noget for en hver smag. Ligeså snart der var ved at være spist op af de forskellige anretninger kom der med det samme opfyldninger, der stod aldrig tomme fade. Servicen var virkelig i top, og vi skylder et kæmpe tak til Restaurant ANKER

– Taaaaaaak!

 

Kagerne:

Efter den overdådige mad-buffet havde lagt sig i maverne, skulle den næste buffet på bordet, og denne havde jeg selv stået for – Jeg indrømmer gerne, det krævede blod, sved og tårer, men jeg gjorde det og det blev taget imod med kyshånd af alle gæsterne. Jeg snakker selvfølgelig om kagebordet.

  

Opskrifterne på alle disse lækre sager kan i finde ved at følge disse links:

De store kager:

De små kager:

(Crossainterne og de “arme riddere” stod Restauranten for – De havde ikke forestillet sig, at jeg kom med så stort et kagebord, så deres søde sager skulle nok have været serveret med resten af brunch buffeten – Pyt)

Gaverne:

Valdemar er lillebror til en alt forkælet storebror, og derfor har Valdemar allerede alt hvad han kunne ønske sig … Og vi har ikke plads til mere “skrammel” derhjemme. Derfor ønskede vi os penge til barnedåben, og som i kan se, var gavebordet hovedsageligt konverlutter og kun få hyggelige personlige gaver.

Alle pengene er nu sat ind på en konto, der skal bruges på unikke ting til ungerne. Det kunne fx. være en trampolin, når vi en gang flytter i hus, eller en stor legeborg, et stort badebassin, osv.

Så ungerne har lige nu en masse lækre sager til gode – Skønt.

“Kong” Valdemar og hans mor takker for at I læste med.

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Karamelliserede popcorn