Vandmelonsalat Deluxe
Så er det endelig sommer, og det er tid til vandmelon! Jeg er kæmpe fan af vandmeloner, og mener den kan spises til alt. Det bedste jeg ved er at bruge dem i retter, og ikke bare spise den skåret ud i skiver.
Her er en af mine yndlings salter, som er en fantastisk sommersalat, men som jeg ynder at spise året rundt, på trods af, at det er lidt svært at få vandmeloner og jordbær i vinterhalvåret – men det kan dog lade sig gøre.
Men nu er det sommer, og det skulle ikke være noget problem at anskaffe sig alle ingredienserne.
Til en god portion vandmelonsalat skal bruges:
- ½ lille vandmelon uden sten
- ½ bakke jordbær
- 2 store avokadoer
- 200 g feta – Min anbefaling og det eneste feta jeg bruger er puck feta.
- Ristet mandler, græskarkerner og solsikkekerne – En lille håndfuld af hver
Fremgangsmåde:
1. Risk mandler, græskarkerner og solsikkekerne på en pande i lidt salt. Der kan bruges en lille slat olie, men det er ikke nødvendigt. Jeg gør det dog, da det lige giver et ekstra pift til smagen. Køl kernerne ned.
2. Skær jordbær ud i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Skær avokadoerne ud i skiver. Skær feta ud i små stykker. Og endelig skal vandmelonen skæres ud. Jeg synes det er super fint med små kugler, men til det skal bruges en kugle ske. Hvis man har sådan en, så brug den endelig. Ellers er det helt fint at skære vandmelonen ud i almindelig små stykker.
3. Bland det hele meget forsigtigt sammen, så det ikke bliver noget smat. Gem dog lidt af de ristede kerner til at toppe med.
Serveringsforslag:
Man kan servere utroligt meget til denne salat. Jeg vil nærmest påstå at alt andet end fisk passer perfekt til.
Jeg laver ofte kyllingfileter i bacon, oksestege eller generelt barbecue marineret kød fx. Svinemørbrad i BBQ-marinade, men alt kød og nærmest alle marinader kan som sagt bruges.
Velbekomme!
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Så ellers lækkert ud, men opgav din side udelukkende pga den uudholdelige font (skrifttype) du anvender