Focaccia/Toscana brød

Waldorfsalat … 1 sund version og 1 traditionel version

Waldorfsalat 1

Hvis man skal have en lidt tung ret, så er den bedste salat at servere ved siden af den friske og cremet waldorfsalat. Den giver et lækkert let pift til retterne.

– Og den fungerer selvfølgelig også til andre retter end de fede og tunge! Den fungere jo til alt!

Den kan laves i to versioner, en god gammeldags cremet version, hvor der indgår en omgang pisket fløde, eller den sundere version, hvor dressingen kun er lavet af creme fraiche.

Ingredienser til en stor portion – ca. 8 personer (Lav eventuelt det halve):

Traditionel:

  • 2 dl creme fraiche (helst 18%)
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Ca. 5 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 3 æbler, skrællet, udkernet og skåret i terninger
  • 3 stilke blegselleri, snittet fint
  • ½ kasse vindruer, halverede og uden sten
  • 100 g valnødder, hakkede

 

Sund: 

  • 500 g creme fraiche 9% (1 bære)
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Sukker ekstrakt svarende til 5 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 3 æbler, skrællet, udkernet og skåret i terninger
  • 3 stilke blegselleri, snittet fint
  • ½ kasse vindruer, halverede og uden sten
  • 100 g valnødder, hakkede

 

Fremgangsmåde:

1)  Bland creme fraiche med pisket fløde (til sund version bruges ikke fløde), citron, sukker og salt til en dressing.

2) Skræl æbler og skær dem i små stykker. Skær bladselleri i små stykker. Halvér druerne. Hak valnødderne groft. OBS: Gem eventuelt lidt druer og valnødder til pynt.

3) Bland alle ingredienserne sammen med dressingen.

Serveres kold, velbekomme!

Waldorfsalat

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Focaccia/Toscana brød