#1 Ferie på Kreta – Vores første familieferie

skaermbillede-2017-05-19-kl-10-38-55 skaermbillede-2017-05-19-kl-10-40-09

Så er min lille familie og jeg tilbage på dansk jord efter 14 dage som grækere på Kreta. 

I denne weekend, vil der komme 3 indlæg, der alle relaterer til vores første familieferie på Kreta. Dette indlæg er det første og hvis man er lidt interreseret i mit private liv og Kreta som feriedestination, så er dette for alle mine dejlige læsere. De næste to indlæg, der kommer på bloggen lørdag og søndag, er nok mest for nybagte forældre, der her til sommer for første gang skal ud og rejse med deres små guldklumper.

#1 Ferie på kreta: Første indlæg (altså dette) indeholder fortællingen om vores ferie på Kreta og ikke mindst en lille guide til, hvad jeg vil anbefale at se, hvis man rejser til Kreta / Agios Nikolaos og ikke kun vil ligge ved poolen i de 7/14 dage, man er afsted.

#2 At rejse med baby: Andet indlæg kommer i morgen og vil omhandle det at rejse med en baby. Jeg kommer med nogle råd om det at rejse med en baby for første gang, for det at gå fra at være et egoistisk rejsepar til at være en småbørnsfamilie på ferie er noget af en omvæltning, og vi lærte bestemt noget på denne tur, som jeg gerne vil give videre til jer. Så hvordan holder man ferie så både baby og forældre er glade og kan nyde ferien?.

#3 Pakkeliste til baby på rejse:  Det her emne er en jungle, og jeg stod selv med kaos i hovedet, da jeg skulle pakke en kuffert til Theodor, der skulle holde i 14 dage! Nu er jeg blevet klogere, og ved hvad der er skide godt og vigtigt at have med, og hvad der måske ikke behøves. Indlægget kommer på bloggen søndag.

Jeg håber at kunne hjælpe nogle forældre derude, som står og skal på deres første familieferie her til sommer og som måske er lidt bekymret over, hvordan det hele skal gå.

Vores fantastiske ferie

Egentlig havde Mathias og jeg besluttet, at vi ikke skulle ud og rejse denne sommer. For det første fordi vi rejste ret meget lige før Theodor kom til verdenen (bla. en jordomrejse), og for det andet fordi vi har en lille baby på 8,5 måneder, og det virkede lidt uoverskueligt at skulle ud og rejse med sådan en størrelse. Desuden skal Theodor starte i vuggestue d. 15 juni, og så skulle vi altså til at køre ham ind for at hive ham ud igen – “Nej, det er nok bare bedst, at vi bliver hjemme i år“.

MEN, da kalenderen sagde april, begyndte vores kroppe at skrige efter ferie, bare at komme væk og slappe af! Jeg tror det overrasker de fleste førstegangsforældre, hvor hårdt det kan være at gå fra 2 til 3 i familien, så en ferie havde aldrig virket mere tiltrængt end den gjorde der. Vi tog derfor en hurtig beslutning – Vi skulle afsted på ferie med vores lille søn for første gang, og hvis bare vi gjorde det før vuggestuestart, så var der jo ingen problemer i det. Så computeren blev åbnet og vi søgte nettet tomt for lækre steder, hvor solen i maj vil stå højt på himlen og hvor familiekomfort var i højsæde. Hvor turen skulle gå hen var underordnet, der skulle bare være sol og sommer og plads til både forældre og bebser!

Det tog os faktisk ikke lang tid, før vi fandt et tilbud på det lækreste hotel på Kreta, Agios Nikolaos, hvor ingen af os havde været før. Prisen var skide god, tidspunktet for afrejse var perfekt, og hotellet kunne ikke være mere lækkert: Skal I lige se, hvor vi lige har daset den de sidste 14 dage? – Så se HER (dette er ikke en reklame).

Jeg kan ligeså godt sige det, som det er: Vi havde den mest fantastiske ferie, og ALT gik bare over ALT forventning. Jeg havde faktisk været ret så bekymret for, hvordan Theodor vil tage det hele, at flyve i 3,5 time, at sove et andet sted, at få tiden til at gå ved poolen i skyggen, maden, blev han syg?, osv. Jeg havde selvfølgelig alt der overhovedet kunne gå galt oppe at vende i mit hovedet. Men Theodor var åbenbart også ret klar til at komme på ferie, for han var den dejligste lille dreng at have med.

Der var selvfølgelig tidspunkter, hvor man vil ønske, at der ikke lige var en baby. Og misforstå mig nu ikke, jeg vil selvfølgelig ALDRIG ønske, at Theodor ikke var der. Men fx. når man begge ligger i solsengen og er faldet hen og ligger i en dejlig kogt morfar-lur, mens bebs tager en lur i klapvognen, så er det måske ikke ønske-scenariet, at der pludselig er en bette skid, der vågner og skal aktiveres i skyggen under parasollen. Nej, så gad man godt, at man bare liiiiiige kunne ligge der og koge lidt længere i ro og fred. Det er netop sådanne situationer, jeg kommer med råd til i næste indlæg #2.

Men Thedor skal ikke have skyld for at være vanskelig på ferien. Han var super god til at sove eller sidde og hygge med lidt legetøj i sin klapvogn, så mor og far kunne slikke noget sol og slappe af. Når han ikke gad og sidde i klapvognen længere kom han ned på nogle håndklæder under parasollen. Vi kunne ikke rigtig lade ham ligge/sidde alene, for han er begyndt og komme rundt og synes selvfølgelig at alt skulle udforskes, så havde vi ikke øjnene på ham konstant, ja så var han overalt. Men så måtte vi jo ned og sidde og hygge med ham og det var jo ren kvalitetstid.

Vi var ude og spise på de lækreste restauranter og fik en masse lækkert græsk mad! Det kan man jo aldrig få for meget af, til gengæld kan man godt få for meget buffetmad (selvom jeg faktisk elsker det alt for meget … især kagebuffeten), så det var så skønt med et afbræk med rigtige restaurantbesøg engang i mellem.

skaermbillede-2017-05-20-kl-07-17-26

På ferien mødte vi tilfældigvis et par på alder med os og som også havde en lille søn, der var 10 dage ældre end Theodor, dem brugte vi rigtig meget tid sammen med og ungerne var så gode sammen. Så hvis i tænker, “hvem er den lille dreng der på nogle af billederne er sammen med Theodor?“, så er det skønne lille Malte.

skaermbillede-2017-05-19-kl-10-40-23 skaermbillede-2017-05-19-kl-10-40-34 skaermbillede-2017-05-19-kl-10-39-03

Hvem skal/kan man se på Kreta?:

Der er faktisk overraskende mange seværdigheder på øen i forhold til dens størrelse. Vi nåede selvfølgelig på ingen måde at se dem alle, men nok nærmere bare en lille brøkdel af dem. Men, det vi så så, var fantastisk!

Jeg vil give min anbefaling af tre seværdigheder på Kreta, som jeg bestemt synes er et besøg værd, hvis man ikke skal ligge og dase på en solstol hele ferien:

Vi lejede en bil i en dag og så på den dag to ting … eller måske kan man kalde det tre:

 • Først kørte vi fra vores hotel i Agios Nikolaos til grotten som Zeus efter signede skulle være født i: Cave of Zeus”. Turen derop er fantastisk. Det går op og op og lidt mere op af bjergene, og det er helt ubeskrivelig smukt at køre turen. Dette er den ekstra tredje ting, altså selve turen. Selve grotten er også super smuk og fascinerende. For at komme derop, skal man hike ca. 1 km. Dette klarede Mathias til UG, på trods af, at han skulle tage turen op med en baby på maven i sele, ret stærkt!
 • Efter grotten kørte vi til Knosses, som var den største by på øen i bronzealderen og centrum for den minoiske kultur. Det berømte Minoiske Palads Knossos var det mest imponerende og luksuriøse bygningsværk, som kunne ses i Europa i bronzealderen.

En anden dag tog vi en bådtur ud til øren Spinalonga:

 • Dette var en super hyggelig heldagstur på vandet. Båden gik fra byen Agios Nikolaos, hvor vi boede, og sejlede mod øren Spinalonga, som er mest kendt for at være ”de spedalske ø”, hvilket dog kun er en brøkdel af Spinalongas historie. Forud for dette ligger mere end 1000 års historie med besættelser af snart sagt alle befolkninger omkring Grækenland, og de fleste af bygningsværkerne på øen vidner da også om dette. Bådturen bød på et stop, hvor de friske kunne springe i krystalklart havvand samt muligheden for at se delfiner. Klart en anbefaling værd!

skaermbillede-2017-05-19-kl-19-37-59

Jeg vil slutte indlægget af med at sige:

Har i endnu ikke været på Kreta, så skynd jer afsted – Det er intet mindre end amazing!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

dsc01133

2 kommentarer

 • Må jeg spørge hvornår I var afsted og hvordan vejret var? 🙂 Kunne I f.eks. bade i pool osv. eller var det for koldt? 🙂 Vi overvejer en rejse til Kreta i starten af maj, men jeg er lidt usikker på hvilket vejr man kan forvente 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HaslundHome

   Hej Natasja

   Ja, selvfølgelig må du spørge. Vi var afsted i 2 uger fra 4.-18. maj.
   Vejret var super fint, vi havde på de to uger 1 regnvejrs dag og 1 overskyet dag, resten af dagene var der bragende sol, hvor vi lå ved og badede i poolene – altså både voksen og børnepools.

   Så jeg vil mene, at vejret er perfekt til børn på Kreta i maj. Venter man til juli/august vil det blive utrolig varmt og måske nærmest for varmt for småbørn.

   Så mine erfaringer er gode, men desværre kan jeg jo ikke garantere, at vejret bliver ligeså fint i år.

   Med venlig hilsen
   Mie, HaslundHome

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Friland Økologi #2 - Sprøde rødbedefrikadeller m. ærtepuré, smørstegte gulerødder, forårsløg, rødbedechips og chillicreme