Mini fruit pies (frugttærter)

Nogen har stjålet min baby!

skaermbillede-2016-10-10-kl-13-24-56

Holy shit!  – Nogen har stjålet min baby.

Hvor blev min lille rolige og tilfredse dreng af? De første 5,5 uger var Theodor virkelig en let lille baby, der meget sjældent var utilfreds. Selvfølgelig kunne han godt give lyd fra sig i ny og næ, når mavsen drillede, men det var ikke andet end par få minutter maks et par gange om dagen. Han var rigtig god til at sove om natten i sin egen vugge, nemlig 4 timer ad gangen, så mor kunne sove fra 22.00 til 02.00, amme og skifte ble, og så sove fra 02.30 til 06.30 igen – Det var så skønt! Han bad kun om mad hver 3-4 timer i løbet af dagen, og lå kun til i ca. 15 min. ved amningerne. Og så tog han gerne nogle gode lure på minimum 2 timer pr. lur, så der var god tid til at få lavet en masse praktiske ting, når han sov, og han var frisk og glad, når han vågnede.

… Alt dette var pist væk fra den ene dag til den anden og blev overtaget af et af de såkaldte tigerspring:

“Et tigerspring er et udviklingsspring, hvor din baby gennemgår store forandringer, som en tid gør det forvirret og ekstra omsorgskrævende. Du kan forvente ti tigerspring i det første halvandetårs tid af din babys liv. Barnets sanser er mere følsomme, og omgivelserne kan virke overvældende, så barnet bliver uroligt og usikkert. Tegn på at din baby tager sit 1. mentale spring:

• Gråd uden nogen årsag.
• Baby er kun rolig, når mor er der.
• Baby vil have bryst længere og oftere.”

Jeg havde godt hørt om disse tigerspring, men jeg troede bare det var noget opreklameret noget. En baby kan da ikke bare ændre sig fra et øjeblik til et andet … Men jeg skulle blive klogere, og skæbnen ville, at min lille baby virkelig skulle få et hårdt første tigerspring, og vi er midt i det lige nu.

Theodor virker nærmest hele tiden utilfreds. Hvis ikke han ligger på mig eller spiser, så er alt åbenbart forfærdeligt. Sove om natten, hvad er det? Han vågner konstant og vil ikke sove, sjatspiser lidt, men ellers bare utilfreds og vil absolut ikke være i sin vugge, kun ligge i mine arme.  De 3-4 timer mellem amningerne om dagen er udskiftet med en baby der hænger i patten hver 1-2 time, og ligger der gerne 30-40 min ad gangen. Og de der lure i løbet af dagen, hvor jeg kunne bade, lave mad, skrive på bloggen osv. de er ikke eksisterende. Nu sover han ca. 30-60 min. maks., så jeg tør ikke gå i gang med noget som helst! … Ja, mit hår er langt over stadiet “fedtet” og jeg har synlige hår under armene #MommyLife.

Jeg har i desperationen downloaded appen “Vidunderlige uger”, der omhandler netop disse tigerspring og den fortæller mig, at der er maks 3 dage tilbage af springet. Puha hvor jeg håber min lille Theodor ikke helt har glemt, hvordan man er glad og tilfreds og at hans sovehjerte ikke helt er forsvundet – PLEASE please please, giv mig min baby tilbage!

Lige nu kan jeg ikke overskue, at vi skal igennem 9 flere tigerspring, og jeg håber og ber til, at de alle ikke er ligeså hårde som dette har været!

skaermbillede-2016-10-10-kl-13-25-43

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

3 kommentarer

 • The exrsitpee shines through. Thanks for taking the time to answer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Øv! Det lyder ikke sjovt. Håber for jer, at det snart er ovre, og frygter at vi selv går sådan en periode i møde. Vi har klaret os igennem det første appetitspring (omkring 3 uger) og jeg er mentalt ved at forberede mig på det næste (omkring 6 uger). Der er det nemlig også mange og lange amninger døgnet rundt i et par dage. Dog ikke morsyge og utrøstelig gråd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så hårdt med de tigerspring. Heldigvis er ikke alle lige slemme – mine drenge havde dog fuldstændig modsatte måder at reagere på de forskellige spring, så der var desværre ikke noget der mindede om en rød tråd i det.

  Håber Theodor snart er sig selv igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mini fruit pies (frugttærter)